Mindenmás

Részegen randalírozott a férfi: kővel dobált meg egy trolibuszt és egy autót is Szegeden

Trolibuszt és autót is rongált az ittas férfi, aki összesen 200 ezer forint kárt okozott. A makói bíróságon kell felelnie tettéért – közölte a Szegedi Járási Ügyészség hétfőn, amikor vádat emeltek ellene. Mint kiderült, a férfi télen rongálta meg a két járművet Szegeden.

Saághy Flóra helyettes sajtószóvivő közölte, a vádirat szerint a vádlott tavaly december 17-én, a reggeli órákban, ittas állapotban sétált a belvárosban. Odament az utcán parkoló autójából éppen árukirakodást végző sértetthez, és tőle pénzt illetve cigarettát kért. Mivel a férfi nem adott neki, dühében a villamossínek közül köveket kapott fel, és azokkal dobálta meg a kocsit. Az autóban 120 ezer forint kár keletkezett, annak fényezése több helyen megrongálódott és az utasoldali üvege is kitört.

NEM ENGEDTÉK FEL A TROLIBUSZRA, MEGDOBÁLTA KŐVEL

Vádiratában az ügyészség a vádlott terhére rója azt is, hogy idén január 3-án, a déli órákban fel akart szállni a trolira, azonban jól láthatóan ittas állapota miatt a sofőr nem nyitotta ki neki az ajtót. Ekkor a trolibusz ajtaját ököllel megütötte és abba bele is rúgott. A vezető oldali ablakba is többször beleütött, majd a busz oldalát kövekkel dobálta meg. A férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásával a jármű karosszériájában 80 ezer forint kárt okozott.

A járási ügyészség a vádlottat két rendbeli garázdaság vétsége, valamint két rendbeli rongálás vétsége elkövetésével vádolja. A terhelt bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni – összegzett Saághy Flóra.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb