Mindenmás

Fának csapódott egy migránsokat szállító személyautó Öttömösnél

Nem unatkoztak a rendőreink csütörtökön sem, az Országos Rendőr-főkapitányság pénteki összesítőjéből kiderült, hogy az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 8 esetben összesen 183 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben. Azt is írják, hogy Öttömösnél baleset is volt, mivel egy embercsempész fának ütközött a személygépkocsijával.

A közlemény szerint július 6-án 5 óra 30 perckor Öttömös térségében, az 5431-es számú úton a rendőrök ellenőrzés alá akartak vonni egy magyar honosságú személygépkocsit. A jármű vezetője a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyta, továbbhajtott, majd haladása során fának ütközött. A baleset után a jármű georgiai állampolgárságú vezetője megpróbált elmenekülni a helyszínről, azonban őt a rendőrök elfogták.

HÁROM AFGÁN ÁLLAMPOLGÁRT SZÁLLÍTOTT

Mint kiderült, a gépjárműben a sofőrön kívül három, magát afgán állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott. A baleset során személyi sérülés nem történt. Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb