Mindenmás

Stranger Things, a virtuális térben: Eltűnt a 72 ezres Szegeden Láttam csoport (frissítve)

Hüp-hüp-hüp, barbatrükk, egyik napról a másikra köddé vált Szeged legtöbb felhasználót tömörítő social media csoportja, az eredetileg Szegeden Láttalak néven, társkeresőnek indult, később lokálpatrióta fórummá alakított Szeged Láttam. A 72 ezer user-t számláló Facebook-közösség nevét beütve a keresőbe az alábbi találatokat adja ki:

Magyarán, Szegeden Láttam csoport egy szál se, csupán egy azonos nevű, mindössze 83 tagot számláló klón, meg ugye a szinte már megszámlálhatatlan, a szegedi közösségi médiában működő, hasonló nevű, de az eredetivel nem egyező csoport. A Szegeden Láttam Facebook oldal – melyből a szóban forgó csoportot is létrehozták – ugyanúgy létezik, de inaktív, bár mindig is az volt, “élet” csakis a szóban forgó virtuális agorában volt. Ha már létezik, ráírtunk az oldalra, érdeklődve a történtek okáról, választ egyelőre nem kaptunk.

A csoport eredeti neve Szegeden Láttalak volt és társkeresőként működött, ebből lett 2019-ben Szegeden Láttam, az eredeti identitás helyét pedig egy lokálpatrióta vitafórum vette át, kiegészülve elveszett és megtalált tárgyakhoz kötődő posztokkal.

Az átnevezést követően egymás után jöttek létre az eredeti, Szegeden Láttalak nevet felvevő csoportok, a keresőbe beütve most is kidob jónéhányat.

EGYESEK SZERINT ÚGY VESZIK SZEGEDEN A CSOPORTOKAT, MINT A CUKROT

Szakmai pletykák alapján az utóbbi 2-3 évben Szegeden az egyik politikai oldal – a jövőre esedékes választásokra gyúrva – non-stop “vásárolja” fel a meglévő Facebook csoportokat, egyben hoz létre újabbakat. Érdeklődésünkre több bennfentes forrásunk is arra tippelt, hogy a Szegeden Láttam is hasonló sorsra jutott titokban. Ha ez így van, még izgalmasabb, hogy hová tűnhetett a 72 ezres közösség a deal után.

FELFÜGGESZTÉS, TÖRLÉS, SZÜNETELTETÉS, VAGY CSAK PONT MOST NEVEZIK ÁT?

Egy Facebook csoport három okból tűnhet el: az egyik, hogy szabálysértések sorozata miatt a rendszer felfüggeszti a működését, a másik, ha a saját adminjai törlik, a harmadik pedig, ha szüneteltetik a működését. Ritka esetekben az is előfordulhat, hogy átnevezési kérelem esetén maga a rendszer szünetelteti rövid időre a szóban forgó csoportot.

Amint kiderül, hová lett a jó öreg Szegeden Láttam, cikkünk frissülni fog.

FRISSÍTVE (19:53): REAGÁLTAK AZ ADMINOK, TILTÁST KAPTAK

Cikkünk megjelenését követően reagáltak a csoport adminjai, mint írták, a közösségi média platform tiltotta le őket ideiglenesen, majd hozzátették, hogy dolgoznak rajta, hogy ismét elérhető legyen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb