Kikapcs

“Ilyenkor visszatekintünk a múltra, iszunk a mára és már tervezzük a közös jövőt” – szombaton startol a Sándorfalvi Városnap, 144 éves a település

Különleges nap lesz a holnapi Sándorfalva életében. Július 8-án, szombaton elstartol ugyanis az immár nagy hagyománnyal rendelkező Sándorfalvi Városnap, ahol a helyiek a település alapításának 144. évfordulóját ünneplik sok-sok programmal, no meg nem utolsó sorban egy hatalmas Korda György és Balázs Klári koncerttel. Az eseményről Gajdosné Pataki Zsuzsannával, Sándorfalva polgármesterével beszélgettünk.

“ILYENKOR AZ ŐSEINKET, MAGUNKAT ÜNNEPELJÜK”

A Sándorfalvi Városnap nagy hagyománnyal bír a településen: ilyenkor ünneplik ugyanis a város alapításának évfordulóját. 1879-ben alapították Sándorfalvát, a nagy tiszai árvíz után, amikor is az algyői – szegedi lakosok itt találtak maguknak helyet, építhették fel új otthonaikat. “Ilyenkor az őseinket, magunkat ünnepeljük” – osztotta meg velünk Gajdosné Pataki Zsuzsanna.

144 ÉVES SÁNDORFALVA, A VÁROSNAP PEDIG 30 ÉVES

Hozzátette, a település idén már 144 éves, s pont 30 évvel ezelőtt tartották meg az első, akkor még falunapot, s szintén akkor avatták a város első díszpolgárát is. Ezt a hagyományt pedig, mint megtudtuk a polgármestertől a mai napig őrzik, ugyanis a rendezvény keretein belül kerül sor az önkormányzati kitüntetések átadására. “Nemcsak a születésünket ünnepeljük, hanem azokat a sándorfalviakat is, akiket a képviselő testület ilyenkor elismerésekben részesít” – mondta el a polgármester.

SZÍNES PROGRAMOKKAL ÜNNEPEL SÁNDORFALVA

Gajdosné Pataki Zsuzsanna elárulta, szombaton 10 órakor az ünnepi testületi üléssel indul a Városnap, mely a Szabadság téren kerül megrendezésre. A polgármester a programok közül kiemelte, hogy délután három órakor “A sándorfalvi vadászat szépsége” címmel vadászati kiállítás nyílik a Kastélyban. A Kastélykertben található nagyszínpadon pedig indul a banzáj, lesz:

  • főzőverseny Kátai János örökségét ápolva, ahová már 21 csapat, összesen 500 fő adta le a jelentkezését,
  • jön a Sándorfalviak és barátaik fellépése,
  • este hat óra után pedig a meghívott fellépőké lesz a színpad.

AZ ESEMÉNY SZTÁRVENDÉGEI KORDA GYÖRGY ÉS BALÁZS KLÁRI LESZNEK

A polgármester az előadók közül külön kiemelte az est meghívott sztárvendégeit, 22:15-től ugyanis a nagy népszerűségnek örvendő Korda György és Balázs Klári duó fogja szórakoztatni az egybegyűlteket. A sándorfalviak pedig már nagyon várják a koncertet, bizonyára sok-sok torokból fog egyszerre harsogni a Reptér refrénje. Erre ékes bizonyíték, hogy az előadó páros koncertre hívó videója már több mint 22 ezer megtekintésnél jár. Ezt a videót már nálunk is láthattátok a Szeged365.hu Facebook oldalán:

“ILYENKOR VISSZATEKINTÜNK A MÚLTRA, ISZUNK A MÁRA ÉS TERVEZZÜK A KÖZÖS JÖVŐT”

A polgármester elmondta, lassan a település életében nagyobb ünneppé növi ki magát a Városnap, mint valamikor volt a helyi búcsú. “Ez a nap rólunk szól, magunkat ünnepeljük. Ilyenkor leülünk egy kicsit, visszatekintünk a múltra, iszunk a mára és már tervezzük a közös jövőt” – zárta gondolatait Gajdosné Pataki Zsuzsanna.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb