Mindenmás

Szegeden garázdálkodott a férfi: egy fiatalt ököllel arcon ütött, egy másikat pedig megpróbált fejbe rúgni, a szomszédait pedig késsel fenyegette – vádat emeltek ellene

Kedden vádat emeletek azzal a férfival szemben, aki még tavaly nyáron fényes nappal, Szeged belvárosában veréssel fenyegetőzött, majd egy hónapra rá lakóhelyén késsel ordítozva garázdálkodott – közölte reggel a Szegedi Járási Ügyészség.

Mint kiemelték, a vádirat szerint tavaly június 9-én, délután 14 óra körül a belvárosban megszólított egy három fős társaságot, és pénzt kért tőlük. Mivel nem kapott, azt kérte, hogy legalább a telefonjukat telefonálásra adják oda neki, de a fiatalok ezt is megtagadták. Ekkor a férfi ingerültté vált, követni, és hangosan szidalmazni kezdte őket, majd egyiküket ököllel az arcán megütötte, a másikukat pedig megpróbálta fejbe rúgni. Cselekményét csak azért hagyta abba, mert kihívták a rendőrséget.

BEKÁBSZIZVA FENYEGETTE A SZOMSZÉDAIT, HOGY MEGÖLI ŐKET

A közlemény szerint a fent említett esetet követően a többszörösen büntetett előéletű férfit a bíróság bűnügyi felügyelet alá helyezte, A vádlott július 8-án, szintén 14 óra körül a kényszerintézkedés végrehajtási helyéül kijelölt társasház udvarára lement. Itt üvöltözve azzal fenyegetőzött, hogy amelyik lakó ki mer jönni az épületből, azt “megöli”. Mikor egy nő emiatt kérdőre vonta, a vádlott szitkozódva megindult felé. A sértett segítséget kért párjától, aki kérdőre vonta a férfit. Őt ekkor egy késsel a kezében, obszcén káromkodások kíséretében kezdte fenyegetni, a férfi fellépése láttán azonban megijedt, és a lakásába visszaszaladt. A vádlottat még aznap elfogták és kiderült, hogy kábítószert fogyasztott.

A vádlottat a járási ügyészség két rendbeli garázdasággal, két rendbeli zaklatás vétségével, valamint kábítószer birtoklásának vétségével vádolja. Vádemeléskor a letartóztatás hatálya alatt álló vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb