Mindenmás

Újabb front közelít, heves zivatarok is lehetnek – akár a piros riasztást is kiadhatják csütörtökre

A piros fokozatnak megfelelő heves zivatarok is kialakulhatnak szerda éjjel, csütörtökön pedig újabb vihar jöhetnek – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat. A veszélyjelzésben azt írták, hogy csütörtökön nagy területen, kiterjedten várható zivatarok, heves zivatarok kialakulása.

A Szeged365 időjárás-jelentést a Szabó Klímatechnika támogatja.

DÉLUTÁN ÉS ESTE IS HEVES ZIVATAROKAT KAPHATUNK

Délelőtt főleg az ország északkeleti felében, majd a késő délutáni óráktól kiemelten a déli országrészben, akár Szeged környékén is várhatók további zivatarok, amelyek rendszerbe is szerveződhetnek. Károkozó események is nagyobb területen várhatók – tették hozzá.

A legintenzívebb cellákat nagy méretű, néhol 5 centiméteresnél is nagyobb jég, 80-100 kilométer/órás vagy ennél erősebb szélvihar, valamint felhőszakadás kíséri.

Felhívták a figyelmet arra, hogy csütörtökön az éjszaka során várhatók a legveszélyesebb események, estétől már kiadhatják a piros riasztást is, amely elsősorban az ország déli felében több megyét is érinthet.

A hőmérséklet az előrejelzések szerint igen kontrasztosan alakulhat. 26 és 36 fok között fog mozogni a csúcshőmérséklet, délen lehet a legmelegebb.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb