Sport

Új néven és új kerettel vág neki a férfi kosárlabda NB I következő idényének az SZTE-Szedeák

Az elmúlt szezonban a 11. helyen záró klub csütörtöki tájékoztatása szerint a Naturtex a jövőben már nem névadó szponzorként, hanem kisebb támogatóként segíti a csapatot. Alaposan kicserélődik az együttes játékoskerete is: a magyarok közül Filipovics Stefan a Honvédhoz távozott, Kerpel-Fronius Balázs és Kovács Ádám pedig felhagyott az élvonalbeli karrierrel – írja a Nemzeti Sport.

Ami az érkezőket illeti, Szegeden folytatja pályafutását Zsíros Péter (az előző szezonban: ZTE), Mucza Tamás (Oroszlány), Cohill Eric (Honvéd) és visszatér a Szedeákhoz a Debreceni Akadémiáról a 17 éves Laluska Bence.

NIKOLA LAZICS IRÁNYÍTJA MAJD A CSAPATOT    

Eldőlt az is, hogy vezetőedzőként a 2023/24-es bajnokságban is Nikola Lazics irányítja a felnőttcsapat szakmai munkáját, és másodedzőként Nemes Péter csatlakozik a stábhoz. „A Naturtex hátralépése új helyzetet teremtett számunkra, de azon dolgozunk, hogy minél hamarabb új megállapodások szülessenek, melyekkel biztossá tehetjük helyünket az első osztályban – jelentette ki Kardos Péter, a Szedeák elnöke.

“A Szegedi Tudományegyetemmel még zajlik a tárgyalás, aláírt szerződésünk egyelőre nincs. Mi most arra készülünk, hogy a következő szezonban az eddigiekhez képest is szerényebb anyagi lehetőségekkel vágunk neki a bajnokságnak, ez viszont kiváló lehetőség arra, hogy megfiatalítsuk a keretet. Ez egy építkezési folyamat, amihez időre van szükségünk, így az egyetlen kitűzött célunk, hogy megőrizzük NB I A csoportos tagságunkat” – tette hozzá.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb