Mindenmás

Napi pakk: a hétfőt még ki kell bírni, ma tetőzik a hőség Szegeden, utána pár fokkal enyhülhet az időjárás

Hiába volt pokolian meleg már a hétvégén is Szegeden, a mai napot még ki kell bírnunk valahogy: ma tetőzik a hőség a városban, akár 39 fokig is melegedhet a levegő a Napfény városában. Továbbra is érvényben a hőségriasztás, aki teheti, ne tartózkodjon napon 11 és 15 óra között. Ma ünnepli 72. születésnapját David Hasselhoff amerikai színész, ez pedig itt a hétindító Szeged365 Napi pakk, tarts ma is velünk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Endre és Elek nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 48 éve ezen a napon létrejött az első nemzetközi űrállomás
  • 31 évvel ezelőtt megszűnt Csehszlovákia, majd létrejött Csehország és Szlovákia
  • ma ünnepli 72. születésnapját David Hasselhoff, amerikai színész
  • 8 éve ezen a napon versenybalesetet és 9 hónapnyi kómát követően meghalt Jules Bianchi francia autóversenyző, Formula–1-es pilóta
  • 50 éve ezen a napon született Bozsó Péter színész, szinkronszínész, aki Stan hangja volt a South Park sorozatban
  • 103 éve ezen a napon megszületett Kárpáti Rudolf hatszoros olimpiai bajnok kardvívó, versenybíró, sportvezető, katonatiszt

MA TETŐZIK A HŐSÉG SZEGEDEN, 39 FOK SEM KIZÁRT

Az elmúlt napok pokoli hősége után sem szabadulunk a kánikulától, sőt, ma még a hétvéginél is melegebb lesz Szegeden, akár 39 fokig melegedhet a levegő a Napfény városában. Hiába érkezik hétfőn egy gyenge hidegfront, a déli megyékbe nem hoz zivatarokat. Az északi-északnyugati szél megélénkül hétfőn, helyenként megerősödik. Trópusi éjszaka jön, sok helyen alakulnak 20 fok fölött a minimumok. Délután pedig 31-39 fokos forróságra készülhetünk, délen lesz a legmelegebb.

SZERDÁIG MÉG BIZTOSAN ÉRVÉNYBEN MARAD A HŐSÉGRIADÓ, KEDDEN EGY PÁR FOKKAL VISSZAESIK A HŐMÉRSÉKLET

Az országos tisztifőorvos, Müller Cecília az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2023. július 15-én (szombaton) 00.00 órától 2023. július 19-én (szerdán) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást ad ki. A hőségriadó ideje alatt a MÁV-START és a Volánbusz vizet oszt az utasoknak a forgalmasabb pályaudvarokon és autóbusz-állomásokon, így a szegedi Nagyállomáson és a Mars téren is kaphatnak frissítőt azok, akik ebben a nagy melegben indulnának útnak.

TOVÁBBRA IS FORGALOMKORLÁTOZÁS VAN A BERLINI KÖRÚTON

Még július 20-ig biztosan forgalomkorlátozásra kell számítani: aknafedlapok tervezett cseréjére kerül sor a Berlini körút páratlan oldalán, a Klapka tér-Csongrádi sugárút közötti szakaszon. A cserék ideje alatt az érintett fedlap körbekerítésére, és így az arra haladó forgalom korlátozására lesz szükség: esetenként útszűkületre és sebességkorlátozásra kell felkészülni, ezért az ott közlekedőktől fokozott figyelmet kérnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb