Mindenmás

Avartűz pusztít Szatymaz és Kiskundorozsma között, a katasztrófavédelem leállíttatta a vasúti forgalmat (frissítve)

Avartűz miatt Szatymaz és Kiskundorozsma között a katasztrófavédelem – az oltás idejére – leállíttatta a vasúti forgalmat. A Budapest-Cegléd-Szeged vonalon hosszabb menetidőre kell számítani – tudtuk meg a Mávinform Facebook oldaláról.

Mint írják, a Szegedről a Nyugati pályaudvarra 12:43-kor elindult Napfény InterCity (IC 725) a nyílt vonalon várakozik éppen. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint mintegy három hektáros területen kapott lángra magas fű és bozótos. A szegedi hivatásos és a sándorfalvai önkéntes tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltják a lángokat. Az erős szél nehezíti az oltást.

FRISSÍTVE: ELOLTOTTÁK A LÁNGOKAT, MEGINDULT A VONATFORGALOM

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szegedi hivatásos, valamint a sándorfalvai és a balástyai önkéntes tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat. Jelenleg utómunkálatokat végeznek. A Mávinform is azt írja, hogy háromnegyed kettőkor megindulhatott a vonatforgalom Szatymaz és Kiskundorozsma között. Két Napfény InterCity (IC725, IC704) menetideje 45-50 perccel nőtt. Délután helyreállhat a menetrend a szegedi vonalon.

EGYRE TÖBB A SZABADTÉRI TŰZ

Egyre több a szabadtéri tűzeset vármegyénk területén. Szerdán a vármegye öt pontján csaptak fel a lángok a száraz aljnövényzetben. Szeged, Baks és Hódmezővásárhely külterületére riasztották a tűzoltókat. 

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb