Mindenmás

Piros figyelmeztetést kapott Csongrád-Csanád vármegye keddre, egy hullámzó hidegfront alakítja majd az időjárásunkat

Kedden már egy hullámzó hidegfront alakítja az időjárásunkat. Ez északnyugat felől közelíti meg majd hazánkat, amely csak csütörtökre távozik teljesen térségünkből. Már éjjel beindulnak az események, nyugatról kelet felé zivatarlánc vonulhat át az országon, majd kedden ezt újabb zivatarrendszerek fogják követni. Ismét nagy esély mutatkozik szupercellák kialakulására, főként az ország déli és keleti felén, emiatt az OMSZ 10 vármegyére, köztük Csongrád-Csanádra is a legmagasabb, piros figyelmeztetést adta ki.

A Szeged365 időjárás-jelentést a Szabó Klímatechnika támogatja.

A legerősebb viharokhoz nagy méretű, akár 5 centit meghaladó jég, felhőszakadás és károkozó, 100 km/óra fölötti szélrohamok társulhatnak. Fázni ugyanakkor nem fogunk, délután akár 34 fok is lehet Szegeden.

Szerdán eleinte többfelé lehet eső, zápor, zivatar, majd egyre inkább csak a keleti tájakon. Délelőtt keleten, délután a Dunántúlon lehet több napsütés. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Jelentős lehűlés várható, a csúcshőmérséklet mindössze 19 és 28 fok között alakul, keleten lesz melegebb.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb