Sport

Visszahódítaná a bajnoki címet az OTP Bank-Pick Szeged – nagy célokkal vágnak neki az új idénynek

Vissza szeretné hódítani a magyar bajnoki címet az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, a Bajnokok Ligájában pedig a minimum elvárás a továbbjutás a csoportkörből – közölte Kiss Bence, a Pick Kézilabda Zrt. cégvezetője kedden, a klub szezonnyitó sajtótájékoztatóján. A szakember elmondta, a megújult csapat és a felfrissült szakmai stáb hasonló célokkal vág neki az új idénynek, mint az előzőnek: itthon szeretnék visszahódítani a bajnoki címet és megszerezni a Magyar Kupát.

A Bajnokok Ligájában a minimumcél a továbbjutás a csoportból, de szeretnének minél tovább jutni az egyenes kieséses szakaszban, ehhez kellenek majd bravúrok – közölte a cégvezető. Hétfőn a csapat a szlovéniai Roglába utazik kéthetes edzőtáborba, augusztus 10-én pedig a szlovén Gorenje Velenje ellen játszik edzőmeccset, majd Franciaországban egy felkészülési tornán vesz részt – tudatta Kiss Bence.

A SZIN-EN TALÁLKOZHATUNK A CSAPATTAL

A szurkolók augusztus 23-26. között a Szegedi Ifjúsági Napokon az OTP Bank-Pick Szeged kitelepülésén találkozhatnak személyesen a játékosokkal – közölte a cégvezető. Az előző szezon végéig a Pick Akadémiát irányító Kárpáti Krisztián vezetőedző munkáját a szintén az utánpótlásban dolgozó Vladan Jordovic segíti másodedzőként. A vezetőedző elmondta, a csapattal hétfőn kezdték el a közös munkát: a játékosok orvosi vizsgálatokon, erőnléti, állóképességi teszteken vettek részt. A felkészülés során olyan új sporttudományos módszereket vezetnek be, melyeket korábban nem használtak.

HÉT ÚJ JÁTÉKOST KELL BEÉPÍTENI

A tizenkét napos szlovéniai edzőtábor során hét új játékost kell beépíteni a csapatba, így a munka felét teszi majd ki a fizikai felkészítés, a másik fele lesz labdás edzés. A franciaországi tornát követően a csapat a Partizan Beograddal játszik Szegeden felkészülési mérkőzést, majd szeptember 1-jén már a Gyöngyöst fogadják a Pick Arénában első bajnoki mérkőzésükön – mondta Kárpáti Krisztián. A vezetőedző szerint jó erőfelmérő lesz az első idegenben játszott bajnoki meccs, melyen szeptember 9-én a Ferencváros összeszokott csapatával találkozik a Szeged.

A PSG ELLEN KEZDÜNK

Szeptember 13-án vagy 14-én a PSG ellen kezdi el a Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseit a Pick Szeged – közölte Kárpáti Krisztián, hozzátéve az összecsapást szeretnék megnyerni, a csapat alkalmas erre, a játékosok motiváltak. A hosszú szezonban gyakran hétköznap és hétvégén is mérkőzések várnak majd a játékosokra, így fontos lesz a formaidőzítés. A szakmai stáb célja közelíteni a felnőtt csapatot és az akadémiát, lehetőséget biztosítani a fiataloknak, amennyiben teljesítményükkel és edzésmunkájukkal rászolgálnak erre – hangsúlyozta a szakember, hozzátéve, ez azonban nem mehet az eredményesség rovására.

KEMÉNY MUNKA VÁR A JÁTÉKOSOKRA

A négy éve Szegeden dolgozó Vladan Jordovic másodedző szerint nincs kész recept a sikerre, napról napra keményen kell dolgozni. A szakember a csapategység fontosságát hangsúlyozva fontos feladatnak nevezte az új játékosok beillesztését. Bánhidi Bence csapatkapitány elmondta, a következtető hetekben kemény munka vár a játékosokra. A válogatott beálló elárulta, a nyáron öthetes programot dolgozott végig, így a háta sokkal jobb állapotban van mint korábban, szinte százszázalékos munkát tud már végezni.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb