Mindenmás

A Fehérpart utcában és a Szabadkai úton is kidőlt egy fa – még csak most jöhet a java, zivatarokra figyelmeztetnek

Kedden délután befutott Szegedre is a hidegfront, esőt és szelet hozott eddig magával és bár még az elején vagyunk az eseményeknek, máris kidőlt egy nagy méretű fa a Fehérpart utcában, a Szabadkai úton pedig a kerékpárúton landolt egy – jelezték olvasóink. Mint írták, a Fehérpart utcában elvileg a szél tekerte ki a fát, ami az úton landolt, így a helyszínen jelenleg nem lehet közlekedni.

MÉG CSAK MOST JÖN A JAVA – ZIVATAROKRA FIGYELMEZTETNEK

Az ország nyugati részén már délelőtt óta zivatarok tarkítják a napot. Szegedre eddig még csak zápor és szél jutott, viszont heves zivatarok kialakulására figyelmeztetnek a meteorológusok és a katasztrófavédelem is. Molnár Krisztina, szóvivő a Rádió 88-nak elmondta, mivel erős szél várható, a kerti bútorokat, szerszámokat, kisebb cserepes növényeket érdemes fedett helyre vinni. Előfordulhat jégeső is, így az autókat pokróccal vagy gumiszőnyeggel védhetik a tulajdonosok. Lehetőség szerint senki ne parkoljon fa alá – hívta fel a figyelmet, így a fenti két fakidőlés még csak a kezdet lehet. Egyelőre citromsárga riasztás van érvényben vármegyénkben:

KEDDRE VIRRADÓAN MÁR NÉHÁNY MEGYEBELI TELEPÜLÉSEN VOLT DOLGA A TŰZOLTÓKNAK

A katasztrófavédelemtől azonban azt is megtudtuk, hogy keddre virradó hajnalban erős szél támadt fel Csongrád-Csanád vármegyében. Főképp Szentes és Csongrád városában keletkeztek viharkárok. Tizenöt lakossági bejelentés érkezett három és öt óra között a szegedi főügyeletre. Fák dőltek az úttestre, ágak szakadtak a járdára és a közutakra, de a parkoló autókban is keletkeztek károk a leszakadt ágak miatt. Szentesen a kórház parkolójában is kidőlt egy nagy méretű fa, de a 451-es út Szentes és Csongrád közötti szakaszát több ponton is elzárták a kidőlt fák. A beavatkozásokat a hódmezővásárhelyi, a szentesi és a csongrádi hivatásos tűzoltók, valamint a fábiánsebestyéni önkéntes egység végezte el, személyi sérülés sehol sem történt. Sokan csak napfelkelte után észlelték a károkat, így még a reggeli órákban is érkeznek a segélyhívások a vármegyei főügyeletre. 

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb