Mindenmás

Megszólalt az Árpád hídi tragédia elkövetője, bicskanyitogató, amit mondott

Beismerte a bűnösségét, de tagadta a versenyzést az a 33 éves férfi, aki egy 26 éves biciklis halálát okozta július elsején éjszaka az Árpád hídon egy 690 lóerős Mercedes-Benz AMG – vel, közúti versenyzés közben. A 24 értesülései szerint a letartóztatásban lévő férfi elismerte, hogy gyorsan ment, de állítása szerint csak azért taposott bele a gázba, mert túl közel ért hozzá a mögötte gyorsan jövő autó.

Július 1-jén hajnalban horrorisztikus közlekedési baleset történt az Árpád hídon, miután a szemtanúk szerint spontán versenyzés alakult ki két BMW és egy Mercedes között. A módosított, 690 lóerős Mercedes-Benz AMG az Árpád hídon haladt a budai irányba, amikor a sofőr elvesztette uralmát az autó felett, majd többször megpördült, és átszakítva a szalagkorlátot elgázolt egy biciklist. Az autó továbbcsúszott, nekiment egy másik autónak, majd a fejére fordulva állt meg.

A 26 éves kerékpáros életét már nem tudták megmenteni.

Az igazságügyi szakértői vélemény szerint a Mercedes legalább 137 kilométer/órával haladt

Az Árpád hídi tragédia elkövetőjét július 9-én tartóztatta le a rendőrség, majd a Fővárosi Főügyészség elrendelte, hogy a bűnismétlés veszélye miatt börtönben maradjon a férfi – írta az Index. Az ügyben halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt büntetőeljárást indítottak, de a jogerős ítéletre még várni kell.

A 24 arról írt, hogy a 33 éves férfi ma délelőtt beismerte a bűnösségét, de tagadta a versenyzést. A lap értesülései szerint az elkövető a bíróságon azt állította, hogy csak azért taposott bele a gázba, mert túl közel ért hozzá a mögötte gyorsan jövő autó.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb