Smart Szeged

Egy hónapja álltak forgalomba az új elektromos autóbuszok Szegeden, de a flotta felét már most garanciálisan javítani kell

Nyolc új BYD K9UD típusú, tisztán elektromos meghajtású autóbusz érkezett júniusban Szegedre. A Zöld Busz Program keretében beszerzett elektromos buszok közül viszont 4-5 darab máris kiesett a flottából, ugyanis már egy hete csak állnak a telephelyen. Helyettük klíma nélküli csuklósbuszokat kénytelen járatni a Volánbusz.

A problémára olvasónk hívta fel a figyelmünket még csütörtökön délután. Levelében azt írta, hogy a 8 darab elektromos buszból 4-5 darab egy hete áll a telephelyen. Információja szerint mindegyikkel ugyanaz a gond, az utastéri klimatizálás nem dolgozik megfelelően, valamiért meleg levegőt fúj a rendszer. Mint írta, nem csak Szegeden jelentkezett ez a probléma, Szolnokon 1, Egerben 2 darab esett ki a forgalomból ugyanezzel a tünettel.

GARANCIÁLISAN JAVÍTJÁK A BUSZOKAT

Természetesen felkertük a Volánbusz Kommunikációs Igazgatóságát, mint válaszlevelükben írták, “az érintett járművek az utastéri klíma és az ajtó meghibásodása miatt nem üzemelnek,” vagyis megerősítették értesüléseinket. Mint tovább kiemelték: “garanciális javításuk folyamatban van, a napokban a járművek egy része ismét forgalomba áll. Addig is az utasok türelmét és megértését kérjük és köszönjük.”

EZEN A HÉTEN ZÁRULT A ZÖLD BUSZ PROGRAM

A Zöld Busz Program egyébként ezen a héten zárult a Volánbusznál. Ezzel jelentősen bővült a Volánbusz környezetkímélő, elektromos meghajtású flottája az elmúlt másfél évben, a társaság 100 új elektromos autóbuszt állított forgalomba a HUMDA Zrt. Zöld Busz Programjának támogatásával. A járművek a fővárosi agglomerációban, illetve Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Győr, Eger, Szolnok és Szeged helyi közlekedésében javítják a személyszállítás szolgáltatási színvonalát, hozzájárulva a fenntartható közösségi közlekedés megteremtéséhez – írta az MTI még kedden.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb