Sport

Nagyon büszkék vagyunk: Nagy Bianka harmadik aranyérmét szerezte meg a kajak-kenu országos bajnokságon

Az MVM Szeged VE versenyzői ezt is behúzták: szombaton újabb aranyérmek születtek: a kenus Bragato Giada és Nagy Bianka páros, ahogy Birkás Balázs, valamint a Molnár Csanád, Bakos Zoltán, Szilágyi Balázs, Gyányi Levente négyes is felállhatott a dobogó legtetejére Szegeden zajló kajak-kenu országos bajnokság.

A viadal szombati, a felnőttek szempontjából utolsó versenynapján a legrövidebb, illetve a leghosszabb táv fináléit bonyolították le délelőtt és kora délután, 200-on összesen 11 döntőt rendeztek, ezek közül egyet olimpiai számban.

BRAGATO GIADA ÉS NAGY BIANKA PÁROS 500 ÉS 1000 MÉTER UTÁN A HARMADIK TÁVON LETT ARANYÉRMES

Ez utóbbit, a női kenu egyesek küzdelmét a győriek világ- és Európa-bajnoka, Takács Kincső nyerte magabiztosan, míg a kenu párosoknál Bragato Giada és Nagy Bianka ért elsőként a célba. A kettős így az 500 és az 1000 méter után a harmadik távon lett aranyérmes, Bragato pedig a hétvége során negyedszer állhatott a dobogó tetejére. A női kajakosoknál Kiss Blanka győzött egyesben, ezzel ő is negyedik elsőségét gyűjtötte be.

MEGTARTOTTÁK A SÉRA MIKLÓS – EMLÉKFUTAMOKAT IS

Az idei magyar bajnokságon is kiemelt figyelmet kapott a férfi K-2 200 és K-4 200 méter döntője, amelyek egyben Séra Miklós-emlékfutamok is voltak. A legendás mesteredző előtt tisztelegve a Séra Miklós Baráti Kör a két szám győztes egységének különdíjként 100-100 ezer forintot ajánlott fel, valamint átadták a néhai szakember arcképével gravírozott kupát is. Párosban a Vasas duója, Kirkov Valentin Iván és Kovács Márk nyert, míg a négyeseknél egy vasasos-győri hajó diadalmaskodott.

A SZOMBATI SZEGEDI EREDMÉNYEK ÍGY FESTENEK

A FÉRFIAKNÁL

K-1:
1. Birkás Balázs (MVM Szegedi VSE) 35.758 mp

K-2:

2. Ozsgyáni Bence Alex, Birkás Balázs (MVM Szegedi VSE) 34.370

K-4:

2. Balaska Márk, Sipos Dávid, Birkás Balázs, Havasi Gergő (Budapesti Honvéd SE, MVM Szegedi VSE, TFSE) 31.816

C-2:

3. Gyányi Levente, Szilágyi Balázs (MVM Szegedi VSE) 40.726

C-4:

1. Molnár Csanád, Bakos Zoltán, Szilágyi Balázs, Gyányi Levente (MVM Szegedi VSE) 38.632 mp

A NŐKNÉL C-2:

1. Bragato Giada, Nagy Bianka (Tiszaújváros, MVM Szegedi VSE) 45.279 mp

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb