Sport

Hajrá, Ágotás gyerekek! Szegedi csapat is részt vesz a gyermekotthonok világbajnokságán

A szegedi Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató csapata is részt vesz a gyermekotthonok 8. labdarúgó-világbajnokságán, amelyet jövő szombaton és vasárnap rendeznek Varsóban.

A szervezők közlése szerint a korábbi hét kiírás során 45 ország több mint 2000 otthonban élő gyermekét látták vendégül, a mostani torna pedig három év szünet után az első lesz, miután a koronavírus-járvány eddig meghiúsította a rendezést. A rendezők szerint a torna évről évre bizonyítja, hogy a futball képes megváltoztatni a gyermekek életét, láthatják, hogy a sport segítségével jobb esélyük van elindulni az életben.

A szegedi Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató csapata mellett 24 együttes vesz részt a lengyelországi viadalon, a játékosok 17 éven aluli lányok és fiúk. A mérkőzéseket a Legia Warszawa stadionjában bonyolítják le.

Az eseménynek – amely az Európai Labdarúgó-szövetség gyermekalapjának támogatásával valósulhat meg – sztárvendégei is lesznek, és a résztvevő országok nagykövetei, diplomatái is kilátogatnak a találkozókra.

Forrás: NSO

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb