Szegedi büszkeség: a REÖK Kézműves Cukrászda „Tökmag málna” alkotása lett Magyarország második legjobb cukormentes tortája
Lawal-Papp Zsófia makói cukrász hozzáadott cukor nélkül készült alkotása nyerte idén az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország Cukormentes Tortája versenyét, amelyet minden évben a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai partnerségével rendeznek meg. Mint kiderült, a második hely viszont a városunkba került, ugyanis a szegedi REÖK Kézműves Cukrászda alkotása, a „Tökmag málna” is tarolt a zsűrinél.
Az eredményeket ma délelőtt Budapesten, az Országház Vadásztermében tartott sajtótájékoztatón hirdették ki, ahol az augusztus 20-i programok mellett bejelentették a Magyarország Tortáját is, amely Lakatos Pál szigetszentmiklósi cukrászmester kreációja, a „Spicces füge respektus” lett.
A LEGFINOMABB TORTÁK SZEGEDRŐL ÉS MAKÓRÓL ÉRKEZTEK
A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt 12. alkalommal rendezte meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Ipartestület. A cukrászok elsősorban a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistát használták fel tortáik elkészítéséhez.
Az idei versenyt Lawal-Papp Zsófia a makói Papp Cukrászda cukrásza nyerte meg „Kikelet” elnevezésű édességével. A győztes cukrász frissítő harmóniára törekedett a kreáció megalkotásakor. A tortát egy csepp fekete tea köré álmodta meg, áfonyával és egy leheletnyi levendulával alakította ki a tökéletes összhangot, melyet a vaníliás fehércsokoládé mousse és a gabonaliszt nélkül készült mandulás, citromos piskóta tesz teljessé. A „Kikelet” íz és színvilága a tavaszi jókedvet, a természet újjáéledését idézi fel, mely a díszítésnél is megjelenik.
A verseny második helyezettje Novák Ádám és Csonka László a szegedi Reök Kézműves Cukrászda cukrászainak alkotása, a „Tökmag málna” lett, a harmadik díjat Raffer Gabriella, a salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászda cukrásza érdemelte ki a „Randevú” torta megalkotásáért.
IGÉNY VAN A HOZZÁADOTT CUKROT NEM TARTALMAZÓ SÜTEMÉNYEKRE
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország Cukormentes Tortája Versenyét 2012-ben indította el azzal a céllal, hogy felhívja a cukrászok figyelmét a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető, hozzáadott cukrot nem tartalmazó sütemények iránti növekvő igényre. A program Magyarország Kormánya támogatásával valósul meg.