Mindenmás

Várpalota megújult gyöngyszeme, a Trianon Múzeum

A fejlesztés hozzájárul a Múzeum látogatóforgalmának négy évszakossá tételén keresztülVárpalota és térsége turizmusának élénkítéséhez.

A várpalotai Zichy-kastély – Trianon Múzeum turisztikai célú fejlesztése (Nemzeti Kastély- és Várprogram turisztikai célú fejlesztéseinek támogatása – GINOP-7.1.1-15-2017-00030) c. projekt keretében létfontosságú állagvédelmi és felújítási célú beavatkozások valósultak meg, ugyanakkor a Trianon Múzeumban megújultak a kiállítási tartalmak is.

A fejlesztés célja Várpalota és az egész ország egyik emblematikus épületének, a Zichy-kastélynak a rehabilitációja; a nyújtott turisztikai szolgáltatások körének bővítése; 21. századi igényeknek és trendeknek megfelelő, komplex szolgáltatást nyújtó, egyedi turisztikai attrakció kialakítása volt, mely a látogatók számára a kulturált pihenést, ismeretszerzést és a szabadidő minőségi eltöltését szolgálja.

Projektünk hozzájárul a régió turisztikai versenyképességének növeléséhez, a szezonalitás csökkentéséhez, munkahelyeket teremt és egyedisége révén országos, sőt nemzetközi jelentőségű vonzerővé válhat.

Várpalotán az elmúlt időszakban jelentős beruházások, fejlesztések valósultak meg. A turisztikai infrastruktúra fejlesztése, az elmúlt évtizedben fokozatosan szépülő Thury-vár is alátámasztja a projekt turisztikai relevanciáját. A megvalósítás szükségességét az is indokolta, hogy a minőségi fejlesztés jelentősen hozzájárul a turistaérkezések és vendégéjszakák számának növekedéséhez. A Zichy-kastély és Trianon Múzeum e fejlesztés nyomán tovább erősíti pozícióját, és Várpalota városa többi kulturális beruházásával együtt a Bakony-Balaton régió egyik fő kulturális turisztikai célpontjává válik.

További információk: www.trianonmuzeum.hu

(X)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb