Mindenmás

Napi pakk: 37 fok, napsütés, veteránautók Szeged utcáin és dráguló üzemanyag

Páros lábbal rúgta ránk az ajtót a péntek, vele együtt pedig a brutál meleg is, ma ugyanis akár 37 fok is lehet Szegeden. Az előrejelzések szerint már csak a mai napot kell kibírnunk, a hétvégére már mérséklődik a hőmérséklet. Hozott még valamit a péntek: ma elárasztják az autócsodák Szeged utcáit, vagyis startol a XIV. Dél-alföldi Veteránjármű Találkozó! Főzd le a kávét, mi pedig szolgáltatjuk mellé a nap legfontosabb napindító híreit, itt a napi pakk!

NÉVNAPOSOK ÉS DINNYÉS JÓZSEF

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Domonkos, Dominika, Dominik, Dominka, Indra, Kerubina, Nedda és Törtel nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek péntekre:

  • 122 éve ezen a napon született Louis Armstrong a huszadik század egyik legkiválóbb zenésze, a jazz úttörője,
  • de ugyancsak ezen a napon, 69 éve látta meg a napvilágot Udvaros Dorottya, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja,
  • 62 éve Barack Obama amerikai jogász és politikus, az Amerikai Egyesült Államok első színesbőrű elnöke,
  • 75 éve pedig Dinnyés József énekes-gitáros, zeneszerző, oktató, aki városunkban, azaz Szegeden született és 2021-ben Budapesten halt meg.

SOK NAPSÜTÉS, ÉS IRDATLAN MELEG LESZ PÉNTEKEN

Pénteken sok napsütés lesz Szegeden, délután viszont már elszórtan számíthatunk záporokra, zivatarokra, néhol hevesebb vihar nem kizárt. Napközben nagy lehet a hőmérsékleti kontraszt, a Dunántúlon és északon 23-29, máshol, vagyis Szeged környékén 30-37 fok valószínű. A légmozgás főként zivatarok környezetében támadhat fel.

INDUL A VETERJÁRMŰ-TALÁLKOZÓ SZEGEDEN

Ismét elárasztják Szegedet az autócsodák, hiszen 2023. augusztus 04. és 06. között rendezik meg a XIV. Dél-alföldi Veteránjármű Találkozót Szegeden. A találkozón csak olyan járművekkel találkozhatunk majd, amelyek 1975-ben, vagy előtte készültek, és a helyszíni műszaki gépátvételen megfelelnek a követelményeknek. A járművek ma végigvonulnak Szeged utcáin.

TOVÁBB DRÁGUL AZ ÜZEMANYAG

További jelentős üzemanyagár-emelkedés lesz péntektől a hazai és a szegedi kutakon. Rendületlenül emelkedik a Brent olaj ára, a forint árfolyama pedig folyamatosan gyengül a dollárral szemben. Így pénteken a benzin nagykereskedelmi árát bruttó 5 forinttal emelik, míg a gázolajért bruttó 15 forinttal kell többet fizetniük a benzinkutaknak a nagykereskedők felé.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb