Mindenmás

Zsebbenyúlós tankolás: pénteken még tovább drágulnak az üzemanyagok

További jelentős üzemanyagár-emelkedés lesz péntektől a hazai és a szegedi kutakon. Rendületlenül emelkedik a Brent olaj ára, a forint árfolyama pedig folyamatosan gyengül a dollárral szemben. Így pénteken a benzin nagykereskedelmi árát bruttó 5 forinttal emelik, míg a gázolajért bruttó 15 forinttal kell többet fizetniük a benzinkutaknak a nagykereskedők felé – tudtuk meg a holtankoljak.net szerdai közleméyéből. 

Péntektől az átlagárak várhatóan az alábbi szintre emelkednek:

  • 95-ös benzin: 627 Ft/liter,
  • gázolaj: 628 Ft/liter.

FORINTÉRZÉKENY AZ ÜZEMANYAGÁR

„Őszintén remélem, ennek nem lesz folytatása, és ebben a tartományban maradnak az árak. A következő néhány napban, hétben az üzemanyagárak forintérzékenyek lesznek. Ha visszaerősödik a devizánk, akkor stagnálhatnak az árak – esetleg csökkenhetnek –, de amennyiben folytatódik a gyengülése, óhatatlanul áremelkedés várható” – mondta az Indexnek Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára. Ugyanakkor Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője arra emlékeztetett: „A nagy elemzőházak korrigálták az év végi várakozásaikat, csökkenő irányba. A nemzetközi porondon is arra számítanak, a 75 dolláros hordónkénti árszint lesz tapasztalható a korábbi magasabb várakozásokhoz képest.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb