Sport

Márton Anita fogadást kötött edzőjével az olimpiai indulásról

Minden bizonnyal a budapesti atlétikai világbajnokság lesz az utolsó amelyiken vb-érmet nyerhet a súlylökő szegedi Márton Anita. Ez az érem viszont bizonyos szinten a jövőjét is befolyásolhatja a klasszis sportolónak, ugyanis fogadást kötött az edzőjével, hogy ha éremmel zárja a budapesti világbajnokságot, még egy évet bevállal és felkészül a párizsi olimpiára is.

“Jelenleg a legidősebb versenyző vagyok szerintem a mezőnyben, kevesen mondhatják el, hogy egy ilyen hosszú pályafutás van a hátuk mögött. A rutin sokat számít, és sok minden történt velem az elmúlt években. Úgy érzem, mindenre fel vagyok készülve, bármi történjék is” – mondta az olimpiai bronzérmes súlylökő az M4 Sportnak, aki hét éve Londonban nyert már egy vb-ezüstöt.

A VISSZAVONULÁST IS FONTOLÓRA VETTE

Korábban már a visszavonulást is fontolóra vette, de edzőjével kötött fogadásának köszönhetően még a jövő évi olimpián is dobókörbe állhat. “Amennyiben érmet szerzek a budapesti világbajnokságon, akkor megcsinálok még egy évet és felkészülök a párizsi olimpiára is” – mondta Anita az edzőjével kötött fogadásról.

TARTÁST ÉS BIZTOS HÁTTERET BIZTOSÍT ANITA

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke szerint a 34 éves sportoló jelenléte nagyon sokat jelent a 63 fős magyar csapatnak. “Tartást és nagyon biztos hátteret tud adni a csapatnak, hiszen egy példaképről, egy igazi élő legendáról van szó” – mondta az elnök a sportolóról. Márton Anitának augusztus 26-án szurkolhat a hazai közönség a Nemzeti Atlétikai Központban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb