Blog

Szeged365 Family, köszönjük! Rekordot döntöttünk: a 2023-as év legerősebb, legolvasottabb hónapját hoztuk össze közösen

Nyár egyenlő uborkaszezon, tartja az ősi médiás közhely, azonban a Szeged365 virtuális közössége, családja alaposan rácáfolt a fenti tézisre. Őrült pörgést hozott a július, amely alaposan meglátszott az olvasottsági számainkban: az év (eddigi) legerősebb hónapja lett a július, a Google Analytics szerint több, mint 816 ezer, a saját méréseink alapján pedig közel 1.2 millió látogatás volt Szeged független, újgenerációs hírportálján.

A szó, ami elsőre jutott az eszünkbe, viszont egymás után rögtön háromszor:

  • köszönjük,
  • köszönjük,
  • és köszönjük.

A 2023-as év eddigi legerősebb Szeged365-ös hónapja a január volt – ez egyébként az eddigi mindhárom évünkben combos olvasottsági számokat hozott – azonban a saját rekordunkat pont a nyári uborkaszezon (?) közepén döntöttük meg Veletek közösen. Több mérőszám is létezik, a Similarweben is közzétett Google Analytics statisztika 816 ezer látogatást mutat, ami brutális adat egy helyi, lokálpatrióta portál esetében, azonban a saját mérésünk egy ennél is masszívabb, párezer híján 1.2 milliós számot dobott ki. A különbség a kettő között a Google által nemrég bevezetett GA4 – ben keresendő, amely a felhasználók egy részét nem látja, plusz a roppant elterjedt ad-blockerek is “befogják a szemét” elég rendesen. Akármelyik mérést is nézzük, a július lett az eddigi legerősebb hónapunk az idén, túlszárnyalva a januári, majdnem 760 ezres látogatói számot.

Külön öröm, hogy Szeged mellett Csongrád-Csanád vármegye összes településén brutál erősen jelen vagyunk, de meglepően sok olvasónk van a fővárosban, a környező megyék hozzánk közeli településein és a Vajdaságban is. Nemhiába,

Szeged tényleg a világ közepe, mi pedig lassan négy éve azért dolgozzuk magunkat hülyére, hogy a legszegedibb hírportál legyünk.

Keményen nyomjuk az ipart mi is (soha ilyen energikus, képzett és elhivatott csapat nem dolgozott még a Szeged365 folyamatosan bővülő szerkesztőségében, mint most), azonban a legfontosabb tényező a fenti sikerekben Ti vagytok, nomeg azok a remek szegedi vállalkozások, akik reklámköltéseikkel a működésünket finanszírozzák.

Szóval,

  • egyrészt köszönjük szépen Nektek, a Szeged365 Family egyre népesebb táborának, hiszen amellett, hogy rengetegen olvastok bennünket, rendkívül aktívan vesztek részt a tartalomkészítésben, non-stop ömlesztve ránk az olvasói tudósításokat, fotókat, videókat és téma-tippeket.
  • másrészt pedig köszönjük azoknak a szegedi cégeknek, akik folyamatosan vagy időszakosan a Szeged365-öt választják reklámfelületüknek, ha ők nem lennének, nem tudnánk politikai befolyás nélkül, ténylegesen független szerkesztőségként működni. Mivel 100%-ban a reklámpiacból élünk, nem kell pénzt elfogadnunk politikai pártoktól, az államtól, az önkormányzattól, vagy olvasói adományoknak álcázni azt, hogy Gyuri bácsi valamelyik alapítványától (és itt nem a Kordára gondoltunk) kapjuk a sápot.

Hálásak vagyunk, amit a legjobban úgy tudunk kifejezni, hogy az év második felében még keményebben dolgozunk majd azon, hogy az összes, Szegeddel kapcsolatos eseményt a lehető leggyorsabban, részrehajlás nélkül, politikai bullshit-mentesen kaphassatok meg a Szeged365 – től. A tavalyi, masszív sikert követően (amikor is majdnem félmillió szavazat érkezett röpke két hónap alatt városunk büszkeségeire) augusztus 20-tól ismét megrendezzük Szeged történetének eddigi legnagyobb online közönségszavazását, a Legszegedibb Szegedieket, amelyre a nevezést az Államalapítás Ünnepén indítjuk majd el. Számítunk Rátok!

Baráti öleléssel:

a Szeged365 szerkesztősége

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb