Közélet

Augusztus 20-án Magyarországra jön Erdoğan török elnök

Orbán Viktor miniszterelnök munkalátogatásra hívta meg Recep Tayyip Erdoğan török államfőt Budapestre, aki elfogadta a meghívást – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A magyar-török csúcstalálkozóra augusztus 20-án kerül sor a Karmelita kolostorban, a megtárgyalandó témák között biztonsági, védelmi ipari és gazdasági ügyek is szerepelnek. A felek előkészítik a Magyar-Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács következő ülését is, amit az év végén tartanak meg Budapesten – írta Havasi közleményében.

AZ ELMÚLT ÉVEKBEN TÖBBSZÖR IS TALÁLKOZTAK

A Telex emlékeztet, hogy Orbán Viktor az elmúlt években többször is találkozott a török elnökkel, márciusban például Ankarában, a Türk Államok Szervezetének (TÁSZ) csúcstalálkozóján egyeztetett a török államfővel. A miniszterelnök személyesen vett részt az újabb öt évre újraválasztott Erdoğan júniusi beiktatásán is. A török elnök hivatalos látogatáson utoljára 2019 novemberében járt Budapesten, ekkor a biztonsági intézkedések miatt Budapest közlekedése szinte teljesen megbénult.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb