Szegedi Arcok

Ahol minden lépés, futás és tekerés számít: szeptemberben ismét elrajtol a Kétlábon vagy kétkeréken Egyesület jótékonysági sportnapja a Gyerekklinikáért

Idén, szeptember 2-án, szombaton 10 órától már hatodik alkalommal pattannak kerékpárra, futnak és sétálnak a tettrekész szegediek, hogy segítő kezet nyújtsanak a szegedi Gyermekklinikának a “Kétlábon vagy kétkeréken a Városért Sportegyesület” jótékonysági sporteseményén. A kezdeményezés részleteiről a rendezvény főszervezőjét, Jakab Gusztit kérdeztük.

HÁROM KATEGÓRIÁBAN LEHET MAJD NEVEZNI

Jakab Guszti elárulta, a korábbi évekhez hasonlóan most is majd három kategóriában várják a nevezéseket:

  • Séta – 4 km
  • Futás – 6 és 12 km
  • Bringa – 26 km

A rajt szeptember 2-án, szombaton 10 órakor a Garden Stégtől indul. A kerékpárosok pontosan 26 kilométert tekernek, a tiszaszigeti Mélypontot veszik célba, majd onnan vissza Szőregre. Őket útközben három frissítő pont fogja várni. A futók 6 és 12 kilométeres távokon tehetik próbára magukat, míg a legkisebbek és idősebbek egy 4 kilométeres sétával csatlakozhatnak a jótékonysági eseményhez.

SOK-SOK GYERMEKPROGRAMMAL VÁRJÁK A LEGKISEBBEKET

A sportolást gyermek programok fogják kísérni: a kreatív gyermeksarokban többek között csillámtetoválás, színezés, célbadobás várja a kicsiket, nem utolsó sorban pedig bohócdoktorok műsora fogja színesíteni a legkisebbek számára a napot. Mint Jakab Guszti beavatott bennünket, egy DJ fog gondoskodni mindemellett a jó hangulatról, s az egész rendezvényről drónfelvétel is készül.

A BEFOLYT ÖSSZEG 100%-ÁT A SZEGEDI GYERMEKKLINIKÁNAK ADOMÁNYOZZÁK

A szervező azt is elmondta, a befolyt összeg 100%-át a szegedi Gyermekklinikának adományozzák, annak nagyságától függ, milyen eszközt vásárolnak számukra, de biztosan olyan sebészeti eszközt, melyre éppen szüksége van a kórháznak . “Bízom benne, hogy összejön a kórháznak egy olyan eszköz, amellyel nagyon sok gyereknek segíthetünk a gyorsabb gyógyulásban és abban, hogy minél szakszerűbb ellátásban részesüljön” – árulta el a szervező.

TAVALY KÖZEL 2 MILLIÓ FORINT GYŰLT ÖSSZE

1 817 704 forint – pontosan ennyi pénzt gyűjtöttek a szegedi Gyermekklinikának azok a lelkes futók és kerékpározók, akik tavaly kilátogattak a jótékonysági eseményre. Azt is megtudtuk Jakab Gusztitól, hogy tavaly 900-an sportoltak együtt a rendezvényen, de egyéb adományok is érkeztek a jó ügy érdekében: sokan kisebb-nagyobb összegeket utaltak, de számos szegedi cég is melléjük állt és támogatta a kezdeményezést. “Bízom benne, hogy idén is megmarad az adakozási kedv” – fejezte ki reményeit a főszervező.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb