Sport

Legyőzhetetlen a szegedi testvérpár: Simon Attila és Simon Márkó is veretlen volt hétvégén, az üzbég szövetségi kapitány előtt ütötték ki ellenfeleiket ökölvívásban

Augusztus 11-én Kétegyháza főterén, 12-én pedig a békéscsabai Csaba Park rendezvényközpontjában lépnek ringbe a felnőtt ökölvívó válogatott keret tagjai, köztük a szegedi testvérpár Simon Attila és Simon Márkó, akik az üzbég szövetségi kapitány, Hamid Tangribergenov előtt mutathatták meg tudásukat azzal a céllal, hogy az év második felében meghívást kapjanak a válogatott edzőtáboraiba. Mindkét szegedi kiválóan teljesített, Attila pontozással győzte le Petrimán Patrikot, míg Márkó elsőmenetes KO-val ütötte ki a volt nehézsúlyú Fehér Koppányt.

A kétnapos válogatott találkozó első felvonására Kétegyháza főterén került sor, ahol 67 kilogrammban Fodor Milán idő előtti győzelmet aratott Major Milán ellen, míg 71 kilóban Simon Attila pontozással győzte le Petrimán Patrikot.

SIMON MÁRKÓ HOZTA A NAP MEGLEPETÉSÉT

A nap egyik meglepetését a szegedi Simon Márkó szállította, aki 80 kilogrammban, a korábbi utánpótlás és felnőtt válogatott Fehér Koppány ellen húzott kesztyűt, ő már Békéscsabán. Az összecsapást hatalmas lendülettel kezdték a felek, Fehér igyekezett nyomást gyakorolni fiatal ellenfelére, ám Simon remekül reagált a helyzetre, melynek köszönhetően látványos ütésváltások alakultak ki. A nyitó menet végén aztán Simon egy balhoroggal leütötte ellenfelét, akit a mérkőzésvezető a számolás után leléptetett, így a 80 kilós összecsapáson a szegedi Simon Márkó nyert.

ELÉGEDETT VOLT A SZÖVETSÉGI KAPITÁNY

“A hétvége elérte célját, hiszen sok válogatott versenyzőt láthattam meccskörülmények közt. A mérkőzések jó színvonalúak voltak, több izgalmas meccset is láttam és voltak olyan versenyzők, akik jó benyomást tettek rám. A felnőtt válogatott hamarosan megkezdi az edzőtáborozást, majd jönnek a hazai és nemzetközi megmérettetések, novemberben pedig az U22-es Európa-bajnokság, illetve a jövő év elején az olimpiai kvalifikációs versenyek, ami természetesen a legfontosabb esemény az olimpia előtt” – nyilatkozta a rendezvény után a BEOL-nak Hamid Tangribergenov, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb