Mindenmás

Napi pakk: 33 fok, napsütés és Nagyboldogasszony ünnepe

Újabb gyönyörű és forró keddre ébredt Szeged népe: ma a 33 fokkal még csak ráhangolódunk a hőségre, hiszen egész héten kitart a kánikula a térségünkben. Augusztus 15-én Nagyboldogasszony napját ünnepeljük, és még Ben Affleck is pezsgőt bonthat. Indítsd a reggelt egy forró kávéval, és a Szeged365 napi pakkal!

NÉVNAPOSOK ÉS NAGYBOLDOGASSZONY

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Mária, Alfréd, Ali, Asszunta, Masa, Napóleon, Tarzícia és Tarzíciusz nevű Szeged365 olvasónak!

Ma van Nagyboldogasszony napja! Nagyboldogasszony a Boldogságos Szűz Mária neve a katolikus magyarok ajkán, a Nagyasszony változata. A Nagyboldogasszony szóban a nagy Mária föltámadására és megdicsőülésére utal. Mindezek mellett ezen a napon született

  • Szűcs Judith énekesnő (Táncolj még!),
  • Jennifer Shrader Lawrence, Oscar-díjas amerikai színésznő (Napos oldal, Éhezők viadala),
  • valamint Ben Affleck amerikai színész. (Pearl Harbor, Armageddon, Szerelmes Shakespeare).

NAPOS IDŐJÁRÁSUNK LESZ, DE DÉLUTÁN MÁR ZÁPOROK IS ELŐFORDULHATNAK

Kedden sokfelé napos időben lesz részünk, de délután már nagyobb gomolyfelhők jelenhetnek meg az égen. Délkeleten és keleten, Szeged környékén is futó zápor és zivatar is kialakulhat. A déli-délkeleti szél élénk lehet. Enyhébb lesz a hajnal, a legmagasabb hőmérséklet pedig 29 és 35 fok között alakulhat városunkban.

MÁR KÉSZÜL AZ ÓRIÁSI FALFESTMÉNY

Óriási falfestményt kap az egyik Székely sori tízemeletes ház fala, a szegediek szavazhattak arról, hogy mi kerüljön fel rá. Júniusban zárult a szavazás és mint akkor kiderült, Váczy Enikő muralista grafikus alkotása, a szegedi szecesszió múzsája című festménye díszíti majd az épületet. A kivitelezés most kezdődött el, már az állványok is a helyére kerültek, tegnap beindult a munka.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb