Szegedi Arcok

Indul a mandula: már felállványozták a Székely sori társasház oldalát, megkezdték az óriási falfestmény kivitelezését

Óriási falfestményt kap az egyik Székely sori tízemeletes ház fala, a szegediek szavazhattak arról, hogy mi kerüljön fel rá. Júniusban zárult a szavazás és mint akkor kiderült, Váczy Enikő muralista grafikus alkotása, a szegedi szecesszió múzsája című festménye díszíti majd az épületet. A kivitelezés most kezdődött el, már az állványok is a helyére kerültek.

“Több ezer szegedi szavazata alapján Váczy Enikő muralista grafikus alkotása, a szegedi szecesszió múzsája kerül a Székely sor 21. garzonház falára. A mai napon Váczy Enikővel és a festőcsapattal közösen jártunk a helyszínen, ami már fel van állványozva és a mai napon meg is kezdőik a munka” – írta Mihálik Edvin a közösségi oldalán.

KÉT HETET VESZ IGÉNYBE A FESTÉS

Mihálik Edvin korábban azt is elárulta, hogy nagyjából két hetet vesz majd igénybe a festés, tehát már a nyáron új színekben pompázhat a Székely sori panelház. Az épület falfestése az RTL Magyarország és a Színes Város együttműködésében valósul meg, és mint kiderült, a költségeket is ők állják.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb