Mindenmás

Napi szívmelengető a háború árnyékában: megszületett Vásárhelyen az első helyi magyar-ukrán kisbaba

Történelmi eseménynek történt a napokban, hiszen átesett az első háziorvosi vizsgálaton az a háromnapos pici lány, aki az első vásárhelyi, magyar-ukrán baba. Ő és az anyukája is jól vannak – írja a Hódpress. Tegnap Dr. Berényi Károly látogatta és vizsgálta meg Csengettyű közi otthonában az újszülöttet, aki a Mia nevet kapta. 

“A háború már több mint másfél éve tart, a kezdetektől jöttek hozzánk a háború elől menekülők, akiket befogadott a város” – mondta a vizsgálat után a háziorvos. “Nagy öröm számomra, hogy az egyik legutóbb idejött ukrán ifjú párnak most megszületett az első babája.”

AZ ÉDESAPA MÁR MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR

Ami érdekes ennél a párnál, hogy az édesapa, aki egyébként kiváló bokszoló, már magyar állampolgár is – éppen Berényi Károly előtt tette le az állampolgári esküt ez év márciusában. Az alpolgármester akkor még nem gondolta, hogy gyermekorvosként is lesz feladata Makszim, az édesapa, és párja, a húszéves Mariana mellett. “A kisbaba gyönyörű, megvizsgáltam, egészséges, átlagos súllyal, hosszal született, minden rendben van vele” – jelentette örömmel a háziorvos, aki reméli, egy jó darabig tudja majd figyelni a pici lány fejlődését.

Makszim, az édesapa, külön kifejezte örömét, hogy kislánya háziorvosa Dr. Berényi Károly lesz. Mindezek mellett nagyon hálás Cserényi Csabának, a Boxing Gym bokszegyesület technikai vezetőjének, aki végig egyengette az útját, és segítette Makszim és fiatal felesége Magyarországra, Vásárhelyre települését.

Fotók és forrás: Hódpress.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb