Mindenmás

Újabb infók: az ökölvívó-válogatott egykori edzője halt meg a békéscsabai késelésben

Megölték egy békéscsabai hotel alkalmazottját, bicskával szúrta halálra egy 27 éves férfi – írtuk meg kora reggel a tragédiát, majd most az is kiderült, hogy ki volt az áldozat: az ökölvívó-válogatott egykori edzője halt meg a békéscsabai késelésben.

Szabó Sándor, a magyar válogatott egykori ökölvívóedzője volt annak a hotelnek az alkalmazottja, akit egy vendég halálra szurkált Békéscsabán, egy Kórház utcai hotel teraszán 2023. augusztus 15-én, 21 óra 45 perc körül. A tragédia a közlemény szerint egy szóváltás után, dulakodás közben történt, és a vendég egy bicskával többször megszúrta a hotel alkalmazottját. Kórházba vitték, ahol később életét vesztette. 

ÖKÖLVÍVÓKÉNT KEZDTE PÁLYAFUTÁSÁT

Perutek János sportriporter, ringszpíker Facebook-bejegyzéséből derült ki, hogy az áldozat Szabó Sándor, az ökölvívó-válogatott korábbi edzője volt. A Blikknek ezt a Magyar Ökölvívó Szakszövetség is megerősítette.

Szabó Sándor ökölvívóként kezdte pályafutását. 1993-ban sport oktatói, 1996-ban edzői végzettséget szerzett. 2000-ben muaythai magyar bajnok lett. Három éven keresztül az ökölvívó-válogatott edzőjeként segítette Szántó Imre munkáját. 1997-től 2009-ig a kick-box-válogatott ringes szakágának edzője volt – összegezte Szabó pályafutását a bekesikultura.hu.

ŐRIZETBEN AZ ELKÖVETŐ

Információink szerint Szabó Sándor biztonsági őrként volt jelen a hotelben, amikor megtörtént a tragédia. A gyanúsított, egy 27 éves érdi férfi először elmenekült, ám miután a rendőrség kiadta a körözését, 2023. augusztus 16-án reggel fél 8 körül megjelent a Monori Rendőrkapitányságon, ahol feladta magát. A 27 éves érdi férfit a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb