Szegedi Arcok

Mátrix Közhasznú Alapítvány: idén 450 kisgyermekes család kapott iskolakezdésre adománycsomagot

Négyszázötven kisgyermekes család kapott iskolakezdésre színes ceruzát, tollat, füzeteket, vízfestéket, temperát, tolltartót, iskolatáskát, illetve az iskolaszerek mellett a szeretetcsoki program jóvoltából csomagot a Mátrix Közhasznú Alapítványtól, tudatta szervezet szerkesztőségünkkel.

Rácz Anett alapítványi vezető elmondta, hogy a mélyszegénységben élők esélyegyenlőségét segítő célú volt az adományosztás. “Sajnos egyre többen kénytelenek dönteni, hogy a rezsi, az iskolaszerek vagy a megélhetés szenvedjen hátrányt a beiskolázás idején. A cégek és magánszemélyek támogatásával, a bohócdoktorok önkéntes segítségével létrehozott jótékonykodáson egy picit könnyebbé tudtuk tenni 450 kisgyermekes család nehéz pillanatait” – fogalmazott Rácz Anett.

HATEZER TÁBLA SZERETETCSOKI ÉDESÍTETTE MEG A NÉLKÜLÖZŐ CSALÁDOK ÉLETÉT

A Bohócdoktorok csokikommandója a szeretetcsoki program keretében a héten hatezer tábla csoki formájában vitték a nélkülöző családok apraja – nagyja számára az örömöt. Mint az Alapítvány fogalmazott, az iskolakezdés előtti időszak leterheltsége révén ilyenkor egyébként is sokkal kevesebb jut az asztalokra, mint máskor, a csoki adományt ilyenkor nagy örömmel fogadják a rászorulók.

“A bohócdoktorok által átadott csokoládé csomagok révén a nélkülöző családok felnőtt és gyermek tagjaiban egyaránt pozitív gondolatokat ébresztünk. A Szeretetcsoki táblákat önkéntesek, segítők, gyermek és felnőtt támogatók adják össze táblánként – szeletenként. 2023-ban negyvenezernél több csokiból gazdálkodhatott a lakossági összefogású Szeretetcsoki program és a segítő bohócdoktorok” – tudtuk meg Rácz Anettől.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás és fotók: Mátrix Közhasznú Alapítvány

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb