Közélet

Botka László: “Szegeden, mindig és minden körülmények között kiállunk az európai értékekért” – megtartották az ünnepi megemlékezést a Városházánál

Augusztus 20-án, délelőtt 10 órai kezdettel megtartották az Államalapítás ünnepe és az államalapító I. István király emlékére rendezett Díszünnepséget a Városháza előtt, ahol beszédet mondott Botka László. Szeged polgármestere beszédében az európai értékekre helyezte a hangsúlyt, valamint felszólalt a gyűlöletkeltés és a kirekesztés ellen.

Megtartották Szegeden nemzeti ünnepünk alkalmából az ünnepélyes megemlékezést a Városháza előtt a Széchenyi téren. Az ünnepség az országzászló ünnepélyes felvonásával vette kezdetét, amelyet követően ünnepi beszédet mondott Botka László polgármester.

“MAGYARORSZÁG JÖVŐJE CSAK EURÓPÁBAN, NYUGATI ÉRTÉKEKRE ALAPOZVA LEHETSÉGES”

Botka László elmondta, a mai napon az európai értékeket, az európai Szegedet ünnepeljük, de, mint a polgármester fogalmazott, ma már nem elégedhetünk meg az ünnepléssel. “Közösen kell újra hitet tennünk első királyunk céljai, törekvései és értékei mellett. Mert István király ezeréves álma egyre nagyobb veszélybe kerül” – kezdte beszédét a polgármester. Mint kifejtette, Magyarország jövője csak Európában, csak a nyugati értékekre alapozva lehetséges. Kijelentette: “Szegeden, mindig és minden körülmények között kiállunk az európai értékekért” – szólt a polgármester. Hozzátette: “mi nem gyűlöletet keltünk és kirekesztünk, hanem egységet és összefogást teremtünk. Mi a nyugati értékekben hiszünk, a tudásra, tehetségre és szabadságra építjük városunkat” – mondta el Botka László.

A megemlékezés során a műsorban közreműködött:

  • a Szeged Táncegyüttes,
  • a Tápai Hagyományőrző Egyesület,
  • Kovács András énekes,
  • Szívós László színművész
  • és a Fricsay Ferenc Fúvószenekar

Az ünnepség zárásaként pedig Botka László polgármester megkoszorúzta Szent István király szobrát a Széchenyi téren.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb