Mindenmás

Augusztus végétől módosul a vonatok menetrendje, a szegedi vonalon is lesznek változások

Augusztus 28-ától több vonalon változik a vonatok menetrendje – közölte a MÁV Zrt. hétfőn. Mint kiderült, 11 vonalon módosítanak menetrendet, köztük a szegedin is.

A közlemény szerint a beérkezett utasjelzések, lakossági észrevételek, valamint szakmai döntések alapján a vasúttársaság 11 vonalon módosítja a menetrendet. Jellemzően a kora reggeli és esti, éjszakai időszakban változik egyes járatok menetrendje a győri, a székesfehérvári, a pusztaszabolcsi, a szobi, a ceglédi és a szegedi vonalakon.

VÁLZOZÁSOK A SZEGEDI VONALON

A közlemény szerint a következő változások lesznek a szegedi vonalon:

  • A Szegedről Budapestre 4:30-kor induló személyvonat (7009) Napfény InterCity-ként közlekedik (új száma: IC 719), Nyársapáton nem áll meg.
  • A Nyugati pályaudvarról Szegedre közlekedő eddigi hajnali S20-as vonat (7020) helyett augusztus 28-tól 4:33-kor Napfény InterCity (IC 720) indul, így kevesebb idő alatt lehet reggelre Szegedre érni. (Ceglédig Zugló, Kőbánya-Kispest, Ferihegy, Monor, Pilis és Albertirsa állomáson áll meg.)
  • A Nyugati pályaudvarról 22:03-kor induló, eddig csak Kecskemétig közlekedő személyvonat (7028) útvonala péntek és szombat esténként Szegedig meghosszabbodik, megteremtve a térség késő esti elérhetőségét Budapest felől. Ezzel egy időben a Kecskemétről 22:41-kor Kiskunfélegyházára induló személyvonat (7038) péntek és szombat esténként nem közlekedik.
  • A Kecskemétről 4:32-kor Budapestre induló gyorsított személyvonat (7029) útvonala meghosszabbodik: szombaton és vasárnap Szegedről indul, így megteremtve a térség kora reggeli budapesti közvetlen kapcsolatát. Ehhez kapcsolódóan a Kiskunfélegyházáról 5:33-kor Szegedre induló személyvonat (7010) útvonala szombaton és vasárnap meghosszabbodik: Kecskemétről indul 5:10-kor, így a reggeli hivatásforgalmi időszakban új, közvetlen kapcsolat létesül a két megyeszékhely között. A Kecskemétről 5:10-kor induló, Bajáig közlekedő InterRégió (7809) viszonylata szombaton és vasárnap rövidül, csak Kiskunfélegyházától közlekedik.
  • Az eddig Szegedről 18:11-kor Kiskunfélegyházára induló személyvonat (7011) útvonala pénteken és szombaton meghosszabbodik Kecskemétig.
  • A menetrendi változásban érintett vonatok közül több járatban jelennek meg Flirt motorvonatok.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: Mávcsoport, MTI


    

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb