Sport

Megvan az olimpiai kvóta, döntős a magyar női kajaknégyes

A Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Rendessy Eszter, Hadvina Dóra összeállítású női kajaknégyes bejutott a döntőbe 500 méteren a duisburgi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon, ezzel szerzett négy női kajakos kvótát Magyarországnak a párizsi játékokra.

A férfi kajaknégyes – a szegedi Nádas Bence és Kuli István, valamint Csizmadia Kolos és Tótka Sándor – hasonlóan a nőkhöz második lett pénteki középfutamában, így ugyancsak készülhet a később sorra kerülő fináléra, amelyben egy európai riválisát kell megelőznie ahhoz, hogy kvótát szerezzen. 

NEM NÉVRE SZÓL A KVÓTA

A döntős program – amelyet a szélsőséges időjárás miatt két és fél órával el kellett csúsztatni – 16.34 órakor rajtol, a nyolc A fináléból hétben lesz magyar hajó. A kvóta ebben a sportágban nem névre szól, a magyar olimpiai csapat a jövő évi válogatókon alakul majd ki. Izgulhatunk még ma a szegedi Boldizsár Dalmáért is, aki VL2 Női 200 méteren döntős!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb