Közélet

Megvolt a nagy találkozó, mutatjuk, miről egyeztetett Novák Katalin és Ferenc pápa

Novák Katalin a közösségi oldalán számolt be még délelőtt arról, hogy megérkezett a Vatikánba, ahol arra várt, hogy találkozzon a pápával. Nemrég azonban újból jelentkezett, mint írta, már egyeztetett Ferenc pápával. Több témát is érintettek.

“Kijevből Rómába, a Vatikánba vezetett az utam, hogy Ferenc pápával egyeztessünk” – írta Novák Katalin a közösségi oldalán, majd hozzátette, hogy a Szentatyával három fontos kérdésről beszéltek. A beszámoló szerint:

  • az elsődleges téma a háború volt. “Megállapodtunk abban, hogy közösen dolgozunk egy mielőbbi, hosszú távon fenntartható béke eléréséért. Arról is egyeztettünk, hogy mit tudunk közösen annak érdekében tenni, hogy az Ukrajnából elhurcolt gyerekek hazajuthassanak” – emelte ki a köztársasági elnök,
  • majd szó esett arról is, hogy szövetségesek a hagyományos családi értékek melletti kiállásban és a gyermekek védelmében,
  • valamint a Szentatyával az áprilisi magyarországi útjáról is beszéltek, “ami azt is jól jelzi, hogy a pápalátogatás nem egy egyszeri esemény volt, hanem annak generációkon át érvényesülő hatása van”.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb