Sport

Taroltak a szegediek: Varga Katalin világbajnoki bronzérmes 200 méteren, Suba Róbert negyedik lett a gyorsasági kajak-kenu és parakenu vb-n

Újabb számokkal és újabb döntőkkel folytatódott szombaton a Duisburgban zajló gyorsasági kajak-kenu és parakenu világbajnokság. Nagy büszkeségünkre a megmérettetésen Varga Katalin világbajnoki bronzérmes lett 200 méteren, számolt be a hírről az M4 Sport.

A magyar versenyzők négy érmet, két-két ezüstöt és bronzot, valamint négy kvótát gyűjtöttek a szombati döntőkben a duisburgi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

TAROLTAK A MAGYAROK – NAGY BIANKÁÉK IS REMEKELTEK

Varga Ádám a férfi kajakosok királyszámában, 1000 méteren másodikként ért célba a portugál Fernando Pimenta mögött, Csipes Tamara pedig harmadik lett K-1 500-on. A kenusoknál Adolf Balázs ötödik helyével még éppen elcsípte az ötkarikás indulási jogot C-1 1000 méteren és a Bragato Giada, Nagy Bianka páros ötödik helye is ért két versenyzői kvótát fél kilométeren. Az ötkarikás indulási jog ebben a sportágban nem névre szól, a magyar olimpiai csapat a jövő évi válogatókon alakul majd ki. Az olimpiai programban nem szereplő számokban Vajda Bence és Szántói-Szabó Tamás párosa ezüstérmes lett K-2 1000 méteren, Rendessy Eszter pedig harmadikként ért célba ugyanezen a távon, kajak egyesben.

VARGA KATALIN BRONZÉRMES, SUBA RÓBERT NEGYEDIK LETT

A para döntők során Varga Katalin (KL2) és Suba Róbert (VL2) egyaránt kvótát szerzett Magyarországnak a jövő évi paralimpiára, előbbi bronzérmes, utóbbi negyedik lett 200 méteren.

A vb vasárnapig tart, szombaton délután középfutamokat rendeznek Duisburgban.

Forrás: MTI/M4 Sport FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb