Közélet

Zavartalanul lehet vért adni Szegeden, csak azokat zárják ki 30 napra, akik tigrisszúnyog-csípést tapasztaltak

Nem adhatott vért egy 16. kerületi férfi a tigrisszúnyogok miatt. Azért utasították vissza, mert a lakóhelyén előfordulhat a tigrisszúnyog által is terjesztett nyugat-nílusi vírus. A Vérellátó Szolgálat azt közölte az RTL Híradóval, hogy a helyzet miatt jelenleg a Szegeden élők, valamint a főváros XVI. és XXII. kerületében lakók nem adhatnak vért – írtuk meg vasárnap, azonban hétfőn Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete azt írta szerkesztőségünknek, hogy ennek ellenére zavartalanul lehet vért adni Szegeden. Csak azokat zárják ki óvintézkedésként 30 napra a véradásból, akik tigrisszúnyog-csípést tapasztaltak.

Mint tovább kiemelték, újra eredményes hetet zárhatott a véradásszervezés az elmúlt héten Csongrád-Csanád vármegyében. Ez már a harmadik egymást követő hét, amikor a reméltnél nagyobb számban fogadhatták a véradóhősöket. A jobb eredmény néhány kiemelt véradásnak, illetve a véradóbuszos körútnak is köszönhető, és bíznak benne, hogy a lendület megmarad erre a hétre is.

8 SZÁZALÉKKAL TÖBBEN ADTAK VÉRT

Augusztus 21-e és augusztus 27-e között 508 egészséges véradóhős ment el életet menteni. Eredetileg úgy tervezték, hogy erre a hétre 470 véradóra van szükség. Így az elmúlt héten a növekedés: +8 százalék volt. Azt is hozzátették, hogy zavartalanul zajlanak továbbra is a véradások. Szegeden és a két fővárosi kerületben azokat, akik tigrisszúnyog-csípést tapasztaltak, óvintézkedésként 30 napra kizárják a véradásból. Ez a rovar terjesztheti a nyugat-nílusi vírust, ezért vezették be ezt a rendelkezést.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb