Szegedi Arcok

Elküldték a szegedi Egyetem TV műsorvezetőjét egy olyan műsor miatt, ami adásba sem került

Homofóbiával vádolták meg, ezért elküldték a szegedi Egyetem TV műsorvezetőjét, Tikvicki Dórát. A fiatal újságírót egy olyan adás miatt távolították el elvileg a csatornától, amely meg sem jelent az egyik interjúalany kérésére.

Tikvicki a Facebook-oldalán számolt be a történtekről, bejegyzésében azt írta:

“Szerveztem egy LMBTQ-vitát, ami után az egyik vendég kérte, hogy ne kerüljön ki a videó, amit továbbítottam is az ügyvezetőnk felé, aki azt mondta, hogy akkor ne tegyük ki (ha rajtam múlik, kikerül, mivel tartalmilag nem vágtunk benne semmit, a vendég pedig minden információ tudatában volt). A másik vendég viszont kitett a videóból egy részletet. A hivatalos indoklás pedig az volt, hogy ez eljutott a Szegedi Tudományegyetem vezetőségéig, akik szerint így homofóbnak tűnik az egyetem tv, így az egyetem tv vezetősége pedig amellett döntött, hogy mivel én vagyok a homofóbia forrása, engem távolítanak el.”

Tikvicki Dóra azt is hozzátette, hogy összességében halás az elmúlt kerek három évért, mert főszerkesztőként és műsorvezetőként is rengeteget sikerült fejlődnie, tapasztalnia.

TÁVOL ÁLL TŐLE A HOMOFÓBIA

Posztjában továbbá leszögezte azt is, távol áll tőle a homofóbia, abba pedig műsorvezetőként nincs beleszólása, hogy az interjúalanyai milyen részleteket hoznak nyilvánosságra a műsorból a tudta nélkül, ennek ellenére mégis távoznia kellett. Az Index azt is írja, hogy Tikvicki egyébként nem csak az Egyetem TV-n vezetett műsort, korábban az Index Kibeszélő című műsorát is vezette egy ideig, valamint ő moderálja a Magyar Jelen Nyílt Sisak című műsort is a YouTube-on, ahol jobb és baloldali közéleti szereplők, újságírók vitáznak aktuális ügyekről.  

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb