Mindenmás

Borovics Tamás előadását is élvezhetjük az exkluzív borkóstolón Szegeden! Mutatjuk a részleteket

Szeged, az ország „Borfővárosa” jövő szombaton is bebizonyítja, hogy a kultúra és a bor kéz a kézben jár. A Kárpátia Borház és a Délvidék Ház egy exkluzív sétáló borkóstolóval várja a borok és az igényes szórakozás szerelmeseit 2023. szeptember 9-én, szombaton. “Mesék a borról” című előadással érkezik Borovics Tamás is, aki a Szegedi Nemzeti Színház színésze, és a Legszegedibb Művész 2022 díj nyertese.

A régi magyar szőlőfajták a reflektorfénybe kerülnek, olyan különlegességeket tudunk kóstolni amiket eddig nem. Véleményünk szerint ezt nem hagyhatod ki: megismerheted és megkóstolhatod a magyar bortörténelem ritka gyöngyszemeit, mint a Kéknyelű, a Pozsonyi Fehér, a Bakator, a Kadarka és a Furmint. A borok kóstolása közben pedig képzett borászoktól is tanulhatunk, sőt Borovics Tamás 18:30 -perckor lép fel a színpadra: Mesék a borról című produkcióját mindenkinek ajánljuk.

Változatos pincészetek, ízletes borok

A borkóstolón neves, különleges pincék remekműveit kóstolhatjuk meg, közel félszáz tételt. Barna Pince, Borbély Családi Pincészet, Csendes Dűlő, Fata Pince és sokan mások várják, hogy bemutassák legfinomabb borukat. Személyesen is találkozhat borászokkal, például Benyák Zoltánnal, a Grand Tokaj Zrt. képviselőjével és Sagmaister Ernővel.

Jegyinformációk és meglepetések

Borovics Tamás, a “Legszegedibb Művész 2022”-es díj nyertese, 18:30-kor ad elő, és az előadásra jó a borkóstolóra vett jegy. Érdemes gyorsan megvenni elővételben a jegyeket, egyrészt mert így sokkal kedvezőbben juthattok hozzá, másrészt pedig így biztosan megvan a helyetek. Szegeden az Oskola utcában, a Kárpátia Borházban lehet személyesen megvenni a jegyeket, de egyszerűbb online itt:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb