Szegedi Arcok

Continental Futófesztivál ’23: egyszerre két alapítványnak is segítesz, ha most nevezel be!

Jövő vasárnap ismét futócipőt húz Szeged apraja-nagyja, szeptember 10-én reggel ugyanis elrajtol a 2023-as Continental Futófesztivál Szeged, amely három év Covid-szünetet követően Regán Lilivel, Katus Attilával és az atlétikai VB-n is fellépő Flip Unit Team akrobatikus show-jával csábítja mozgásra a Napfény Városában élőket. Mindezt jótékonysági céllal: a Ticketportal hálózatában megvásárolható futójegyek bevételeiből egyszerre két alapítványt is támogatnak a Continental kollégái.

  • Az egyik az idén már 30 éves Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány, akik már 25.000 koraszülött, újszülött baba életét mentették speciális mentőautójukkal,
  • a másik pedig a nagybeteg kisgyerekeknek a gyógyuláshoz erőt adó Reménysugár Alapítvány.

Cikkünkben a a magyarországi koraszülött mentés egyik legjelentősebb alakjának tartott, tavaly év végén elhunyt Prof. Dr. Pintér Sándor által alapított szolgálatot mutatjuk be, egy következő cikkünkben pedig a Reménysugár Alapítvány következik majd.

30 ÉVE MENTI A KICSIKET A SZEGEDI ÚJSZÜLÖTT ÉLETMENTŐ SZOLGÁLAT

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány 30 éve menti a régió 3 vármegyéjéből (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, valamint Jász-Nagykun-Szolnok) az életveszélyben lévő újszülötteket, koraszülötteket a régió újszülötteket ellátó központjaiba, a szegedi Gyermekgyógyászati Klinikára, valamint a kecskeméti és a gyulai Perinatális Intenzív Centrumokba. 

Az alapítvány kollégái három évtized alatt már 25.000 koraszülött, újszülött baba életét mentették meg speciális mentőautójukkal.

Az alapítványt három évtizeddel ezelőtt alapította az ország első gyermek-intenzív osztályát is létrehozó, később Szeged díszpolgárává választott, a magyarországi koraszülött mentés egyik legjelentősebb alakjának tartott Prof. Dr. Pintér Sándor, aki tavaly év végén hunyt el.

Az alapítvány gyakorlatilag csakis adományokból tartja fent magát, ezért is annyira fontos, hogy minél több formában segítsünk nekik. Mivel a 2023-as Continental Futófesztivál Szeged a futójegy-bevételek egyik részét nekik utalja tovább, a jövő hétvégi esemény remek alkalom erre.

Bővebb infót az alapítvány munkájáról IDE kattintva találsz.

A futójegyeket a Ticketportal hálózatában találod, a hozzájuk tartozó egyedi pólókat a rendezvény helyszínén adják majd át a szervezők. Fontos, hogy a 14 év alattiaknak a nevezés díjmentes, de a póló és a befutóérem ugyanúgy jár nekik, mint a felnőtteknek.

Bővebb infót IDE kattintva, a jegyeket pedig ITT találod.

Continental Futófesztivál Szeged 2023

Dátum: 2023.09.10.

Indulás: Szeged, Dugonics tér

Futójegyek: https://tinyurl.com/mrju6kta

Esemény: https://tinyurl.com/4scz5ep2

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb