Mindenmás

Molesztálta a rábízott kislányok egyikét egy holland férfi, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szerint enyhe a rá kiszabott 6 év fegyházbüntetés

Szexuálisan közeledett egy holland férfi a rábízott lányok egyikéhez, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként most a büntetésének súlyosítását indítványozta. Hat év fegyházbüntetést kapott, ami az ügyészség szerint aránytalanul enyhe.

Pénteki közleményükben azt írják, hogy elsőfokon a Kecskeméti Törvényszék járt el az ügyben a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint a Magyarországon élő holland férfi 2021 augusztusában szexuálisan molesztálta az ismeretségi körébe tartozó, rábízott 10 éves lányt, miközben a szintén a felügyelete alatt álló másik kiskorú lány is jelen volt.

HAT ÉVET KAPOTT ELSŐFOKON

A Kecskeméti Törvényszék a vádlottat szexuális erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 6 év fegyházbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra és bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől végleges hatályú eltiltásra ítélte, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen kiskorú személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség a szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás súlyosítása érdekében, a vádlott védője a cselekmény eltérő minősítése, valamint a kiszabott büntetés enyhítése végett fellebbezett.

ARÁNYTALANUL ENYHE A BÜNTETÉS

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, az elkövető cselekményeinek minősítése törvényes, azonban a kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás tartama aránytalanul enyhe, nem biztosítja megfelelően a büntetési célokat, ezért indítványozta azok súlyosítását.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb