Közélet

Sulikezdés, Szegeden: óriási dugóra lehetett számítani, de elmaradt a nagy reggeli Armageddon

Viszlát, szegedi nyár! Beköszöntött a szeptember elseje, a szegedi gyerekek ma visszaültek az iskolapadba, aminek talán a szülők örülnek a legjobban. A városban számos helyen lezárások nehezítik a közlekedést, mint megírtuk, a Rókusi körúton dolgoznak, és a Huszár Mátyás rakpart is le van zárva. Adott volt tehát a helyzet, hogy az iskolakezdés megörvendeztet bennünket némi dugóval, ám ezzel ellentétben egész korrektül indult a hónap első napja, élénkebb volt a forgalom, viszont haladni azért lehetett.

Olvasóink jelzése szerint ahogy az várható volt, a két hídon torlódott fel leginkább a forgalom péntek reggel, itt egy kicsit többet kellett várni a szokásosnál. Leginkább Újszeged felől volt nehéz átjutni a Tisza túloldalára, még 8 óra előtt. A Boldogasszony sugárúton is élénkebb volt a forgalom, de azért szépen lehetett araszolni előre. Ugyanez volt a helyzet a Csongrádi sugárúton, és a Tisza Lajos körúton is, viszont a Rókusi körúton lépésben haladt a forgalom. Egyrészt a felújítás miatt, másrészt két suli is van ott.

Edina olvasónk szerint a Mátyás téren sem volt különösebb probléma, tapasztalatai szerint a Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium épületénél volt egy kis tumultus. Sőt, a Klebelsberg-telepi vasúti átjáróban egy kis traktor-party is volt reggel fél nyolckor.

FELÚJÍTÁS ÉS LEZÁRT RAKPART

Mint tegnap megírtuk, az iskolakezdés alapból masszív tumultust tud okozni a szegedi közlekedésben, azonban az idén még egy lapáttal rátesz a sors: péntek reggel lezárt rakpart, kordonokkal teli Rókusi körút és a már megszokott Bakay Nándor utcai armageddon vár majd az autósokra, sőt, szeptember 4-től a Klebelsberg-telepi vasúti átjárót is lezárják majd. Szeged365 Kiskokosunkban egy csokorba szedtük az elkerülendő szegedi szakaszokat:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb