Közélet

Keddtől fizetőssé válnak az elektromos autó töltők a szegedi LIDL parkolókban, mutatjuk, mennyibe fog kerülni a töltés

Már csak szeptember 4-ig indítható ingyenes töltés a Lidl e-Charge alkalmazással, azt követően indulhat a fizetős rendszer Magyarországon is – írta cikkében a Villanyautósok pár nappal ezelőtt. A Lidl sajtóosztályától kapott információk szerint a Lidl e-charge applikáció megszűnik, helyette az elektromos járműveket használó szegediek a jövőben három különböző módon vehetik igénybe a szolgáltatást az áruházak nyitvatartási idejében:

  • a Lidl Plus alkalmazásból,
  • és a Lidl weboldalán keresztül is indíthatnak töltést,
  • valamint harmadik opcióként úgynevezett roaming megoldást is választhatnak majd – számoltunk be róla korábban, vasárnap pedig az is kiderült, hogy mennyit kell majd fizetni a töltésért a szegedi Lidl parkolókban.

MEGVANNAK AZ ÁRAK, AZ ALKALMAZÁSON KERESZTÜL JÓVAL OLCSÓBB A TÖLTÉS

Az alkalmazáson keresztül indított töltés jóval kedvezményesebb, mintha a weboldalon keresztül indítanánk – közölte az Infostart. A töltés típusától függően akár 22, illetve 25%-kal olcsóbban lehet tölteni. Az alkalmazáson indított töltés árai

  • AC-töltőn 149 forint/kWh,
  • DC-töltőn 179 forint/kWh. 

Ugyanezen töltési módok árai a weboldalról indítva

  • 199 forint/kWh (AC),
  • valamint 229 forint/kWh. (DC)

SZEPTEMBER 5-TŐL LÉP ÉRVÉNYBE

Ezek az árak szeptember 5-től lépnek érvénybe, és a Lidl tájékoztatójából kiderül az is, hogy az alkalmazáson indított töltés 5000 forint értékű töltés után a rendszer automatikusan leáll, de a limit elérését követően újraindítható a töltés – tájékoztat az Infostart. A Lidl lépése után egyébként már csak a Penny Marketnél tudnak széles körben ingyen tölteni az érintettek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb