Mindenmás

26 embert vágott át a neten egy Szeged környéki nő, olyan termékeket árult, amik nem voltak a birtokában

Befejezték az eljárást a szekszárdi nyomozók annak a Csongrád-Csanád vármegyei nőnek az ügyében, aki 26 gyanútlan vásárlót csapott be – tudtuk meg a rendőrségtől kedden. Mint kiderült, a nő eladásra hirdetett több terméket, de a vásárlókhoz egyik esetben sem érkezett meg.

A rendőrség közleménye szerint idén januárban tett feljelentést egy tolnai nő, aki egy internetes „piactéren” rendelt többféle parfümöt, melyekért 65 000 forintot elutalt a hirdető által megadott számlaszámra. A megrendelt illatszerek nem érkeztek meg azóta sem, a pénzt nem utalták vissza és az eladó elérhetetlenné vált.

JÁTÉKKONZOLOKAT, ILLATSZEREKET, BABAÁPOLÁSI TERMÉKEKET HIRDETETT

A nyomozás során a rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek, mely során egy szeged környéki nő vált gyanússá, mint lehetséges elkövető. A beszerzett információk szerint, az álprofilok mögött rejtőzködő nő az év első hónapjában összesen 26 esetben ejtett tévedésbe vásárlókat. Olyan játékkonzolokat, illatszereket, babaápolási termékeket és tárgyakat hirdetett meg, melyek soha nem is voltak a birtokában. Termékenként általában 4500 és 17 500 forint közötti összegeket kért előleg gyanánt.  A pénzt az élettársa számlaszámára utaltatta, majd arról leemleve használta fel. A tévedésbe ejtett vásárlóknak a januári üzletekkel nagyjából 280 000 forint kárt okozott.

EZT MEGELŐZŐEN IS KÖVETETT MÁR EL HASONLÓ CSELEKMÉNYEKET

Az is kiderült, hogy a nő ezt megelőzően is követett már el hasonló cselekményeket, csak akkor más termékeket kínált eladásra. A korábbi ügyei miatt jelenleg letartóztatásban van. A nyomozók az eljárást befejezték és a keletkezett iratokat a napokban az illetékes ügyészségnek vádemelési javaslattal küldték meg.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb