Közélet

Valaki egy újszülött babát hagyott a földön a kecskeméti kórház főbejárata mellett

Újszülött babát találtak a kecskeméti vármegyei kórháznál – tudta meg a Kecskemét365Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórháztól. Mint írták, az egészséges baba a Hajnal Viktor nevet kapta a nővérektől.

Szeptember 5-én hajnalban egy újszülött kisfiút találtak a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház főbejárata mellett, akit Hajnal Viktor néven neveztek el az Újszülött Részleg dolgozói. Az első vizsgálatok alapján a kis Viktor egészséges, 3500 gramm és 52 cm, gyors megtalálásának köszönhetően szerencsére nem hűlt ki drasztikusan.

A BEJÁRATNÁL A FÖLDÖN HAGYTÁK A PICIT

Habár a kórházban évek óta működik a mindenki számára anonim módon elérhető csecsemőmentő inkubátor, ezúttal a babát a bejáratnál egy lepedőbe csavarva a földön hagyták magára. A közelben működő Félegyházi Pékség dolgozói munkába érve hallották és látták meg hajnali 4 óra környékén, és azonnal értesítették a kórház munkatársait, így néhány percen belül a baba a gyermekosztályra került biztonságba.

A BABA ESETLEGES ÖRÖKBEFOGADÁSÁRÓL A HATÓSÁGOK DÖNTENEK

A portál azt írja, hogy a kicsire még alapos kivizsgálás és az ilyenkor szükséges ellátás, oltások várnak, majd egy darabig a kórház Újszülött Részlegén marad. További sorsával, esetleges örökbefogadással kapcsolatban az intézmény nem tud tájékoztatást adni, ezt a hatóságok intézik ilyen esetben automatikusan.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb