Közélet

Kilógott a migránsok lába – így bukott le az M43-ason bangladesieket csempésző kamionos (videóval)

Az ellenőrzés megkezdése után mindössze néhány perccel nyilvánvalóvá vált a román kamionos álcája az M43-as autópálya Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán, itt állították meg ugyanis a NAV munkatársai azt a kamiont, amelyben potyautasként utaztak a migránsok.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdai posztjában arról ír, hogy az ágy alól és a felhajtott pótágyról kilógó lábak buktatták le a fülkevizsgálatnál a 30 éves sofőrt. A pénzügyőrök a Kéthalmi pihenőhelyre kísérték a negyven tonnás nyergesvontatót, ami forgácslemezeket szállított Olaszországba teherautója platóján.

HÁROM NŐ ÉS KÉT FÉRFI UTAZOTT A KAMIONBAN

Mint tovább kiemelték, az ellenőrzés rámutatott, hogy a sofőr „plusz fuvart” is vállalt, mivel a vezetőfülkében a sofőrön kívül három nő és két férfi is „utazott”, akik bangladesi állampolgárnak vallották magukat. A pénzügyőrök a jármű vezetőjét és „utasait” a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak átadták. Az öt fő a rendőri intézkedéskor magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudta hitelt érdemlően igazolni, ezért velük szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el, az embercsempész ellen büntetőeljárást indítottak.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb