Mindenmás

Szegeden is népszerű terméket hív vissza az Aldi

Puffasztott rizsszeletet hív vissza az Aldi, mert határérték feletti lehet a kadmiumtartalma. A visszahívásban érintett termékek árát blokk nélkül is visszatérítik, akár Szegeden is.

Visszahívja az Aldi az ENJOY FREE! márkájú natúr és sós puffasztott rizsszeletet, mert határérték feletti lehet a kadmiumtartalma – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel. A visszahívás két 100 grammos kiszerelésű terméket érint, melyeknek forgalmazója a Planta Medicia Kft. A termékek minőségmegőrzési ideje 2024 április 25. és május 10. közötti.

A KADMIUM VEGYÜLETEI ERŐSEN MÉRGEZŐEK

Az Aldi a termékek árát blokk nélkül is visszatéríti, bármelyik üzletbe visszavihetik ezeket a vásárlók. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit – közölte a Nébih. Mint írják, a kadmium vegyületei erősen mérgezőek. Hosszú távon károsíthatják a vesét és csontokat, és bizonyítottan humán rákkeltő hatásúak (IARC 1. csoport). A nemdohányzó lakosság kadmiumexpozíciójának fő forrásai az élelmiszerek. A lakosság védelmében uniós jogszabály számos élelmiszerben rögzíti a maximálisan megengedhető kadmium mennyiségét. A dohányzóknál az étrendi bevitelhez hozzáadódik a dohányfüstből a tüdőbe kerülő és ott megkötődő jelentős mennyiségű kadmium is – tették hozzá.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb