Közélet

Fotókon, ahogy kiemelik a csütörtökön Balatonba zuhant rendőrségi helikoptert

Lezuhant egy rendőrségi helikopter a Balatonnál – írtuk meg csütörtökön délután, majd egy videófelvétel is megjelent a balesetről. A rendőrség azt közölte, hogy egy MD 500E típusú gép zuhant a tóba, illetve megerősítették, hogy a balesetnek nincs súlyos sérültje, és a körülmények vizsgálata folyamatban van.  

Mint írták, a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, a parttól mintegy 300 méterre a tó vizébe zuhant a MD 500E típusú helikopter. A gép kétfős legénységét egy közelben tartózkodó hajó mentette ki. Az eset körülményeit vizsgálják – olvasható a police.hu-n.

A KATASZTRÓFAVÉDELEM SEGÍTÉSGÉVEL EMELTÉK KI A GÉPET

A baleset után nem sokkal a helyszínre érkeztek a Katasztrófavédelem Búvárszolgálatának szakemberei is, hogy segítsék a mentést, valamint a Bahart egy hajója is kotrógéppel a fedélzetén – írja a sonline.hu. Először egy markolóval ellátott hajó, a Sió közelítette meg a helikoptert. Onnan merültek alá a Katasztrófavédelem búvárai, akik egy felfúvódó anyag segítségével hozták a felszínre a járművet. A kiemelés este 19.00 körül kezdődött meg, és 19.20-ra sikeresen lezajlott. A mentésről fotók is készültek. Mutatjuk:

Fotók: MTI/Vasvári Tamás

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb