Szegedi Arcok

Megérkezett Arun, az elefánt, a Szegedi Vadaspark legújabb családtagja

Megérkezett Arun, a budapesti elefánt – tudtuk meg a Szegedi Vadasparktól pénteken. Mint a közösségi oldalukon írják, így újra három tagúvá vált a szegedi elefántcsapat, miután csütörtökön megérkezett a Vadasparkba a Fővárosi Állatkertben 2017. november 8-án született Arun.

A szállítás több magyar állatkert szakembereinek (köztük a fővárosin és szegedin kívül a győri és veszprémi) részvételével gond nélkül, mondhatni simán zajlott, Arun gyorsan elhagyta a szállítókonténerét, és elfoglalta új helyét az elefántházban. Amint megszokja új helyét és új társaival is összeismerkedik, a látogatók is láthatják az új elefántot. Bíznak benne, hogy 1-2 héten belül már a külső kifutóban is.

ARUN ABBA KORBA LÉPETT, HOGY EL KELLETT HAGYNIA A BUDAPESTI ÁLLATKERTET

A hatéves Arunnak, Angele és Assam utódjának azért kellett elhagynia a fővárosi állatkertet, mert abba a korba lépett, mikor a fiatal bikák elhagyják a szülőcsapatukat. A nemzetközi fajmentő tenyészprogramok az állatok természetes viselkedésének megfelelően szervezik az állatok további sorsát, a fiatal elefántbikákból ún. agglegény csapatok alakulnak ki – ilyen látható Szegeden 2018 óta, mikor megépült az ázsiai elefántok bemutatója. Az, hogy mennyire férnek meg egymással a bikák, az sokban függ a személyiségüktől. Ha nem férnek össze egyes egyedek, akkor a program keretében belül cserélik a csapattagokat. A bikákra jellemző lehet az agresszív viselkedés, vetélkedés, ezért arra törekednek, hogy ne közel hasonló erejű egyedeik legyenek, így egyértelmű rangsor alakul ki – most jelenleg Arun a legfiatalabb a nyugodt természetű főnök, Shah Rukh és az utána következő Félix mögött.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb