Mindenmás

Így búcsúzott a Szeged International Airshow a vasárnap délutáni, fehérvári balesetben lezuhant szegedi pilótáktól

“Odaát létezik egy kötelék, ahová sajnálatos módon ma két kiváló szegedi pilóta csatlakozott. Fogadjátok be őket!” – írta rövid Facebook posztjában a Szeged International Airshow • SZIA azt követően, hogy egy másik, a szegedivel egy hétvégén megtartott repülőnapon a közismert szegedi R. Vilmos és fia, Árpád lezuhant és életét vesztette. Közben Vályi István autós újságíró arról írt, hogy pont szombaton csodálta meg a szegedi repülős család tragikus balesetet szenvedett gépét, amely egy nappal a lezuhanás előtt – az életüket vesztett szegediekkel együtt – még a Szegedi Repülőtéren megtartott show-n vendégeskedett.

BEMUTATÓREPÜLÉS KÖZBEN ZUHANTAK LE, EGY PARKOLÓ AUTÓBA CSAPÓDTAK

Bemutatórepülés közben zuhant le a fehérvári repülőnapon vasárnap délután egy sportrepülő – írtuk meg elsőként egy órája, a helyi média információi szerint a repülőgép egy parkoló autóba csapódott, majd kigyulladt.

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a FEOL-nak elmondta, hogy három tűzoltóautó érkezett a helyszínre, ahol megkezdte a munkát a Székesfehérvári Tűzoltó Egyesület. A nagy ijedtség miatt sokan úgy döntöttek, hogy eljönnek a helyszínről, ahova időközben egy mentőhelikopter is megérkezett. 

TOVÁBBI HÁROM EMBER – KÖZTÜK EGY KISLÁNY – SÚLYOS ÉGÉSI SÉRÜLÉSEKET SZENVEDTEK

Két ember életét nem lehetett megmenteni – írta az Index. Hárman (egy kislány, egy nő és egy férfi) súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket mentőhelikopterekkel vitték a budapesti kórházakba. Egy kisfiú könnyebben sérült, őt helyszíni ellátás után a Székesfehérvári kórházba viszik – közölte Győri Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A Börgöndi Légiparadén lezuhant a HA-RDM lajstromjelet viselő T–28-as Trojan kisrepülő – közölte közösségi oldalán a Budflyer nevű blog. Az fmc.hu beszámolója szerint a repülőgép a földbe csapódott, és a földet érés pillanatában berobbant.

Nem hivatalos, de biztos forrásaink alapján R. Vilmos és fia, Árpád, egy közismert szegedi, repüléssel foglalkozó családi vállalkozás vezetői voltak a tragikus baleset áldozatai. 

Őszinte részvétünk a családnak, hozzátartozóknak, repülős társaknak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb