Mindenmás

Fogva tartotta, torkának elvágásával fenyegette ismerősüket két férfi – a szegedi ügyészség most a büntetésük súlyosítását kérte

Egész éjjel fogva tartotta, torkának elvágásával fenyegette, majd baltával tarkón ütötte ismerősét két férfi bácsalmási otthonában. A támadók 80 ezer forintot követeltek áldozatuktól. Azóta az eljárás során az elsőfokú bíróság ítéletét enyhének találták, ezért a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a barátjukat elrabló Bács-Kiskun vármegyei elkövetők büntetésének súlyosítására tett indítványt.

TORKÁNAK ELVÁGÁSÁVAL FENYEGETTÉK

A Kecskeméti Törvényszék ítélete szerint 2021 áprilisában a két férfi a bácsalmási otthonában kereste fel a sértettet. Az áldozattal szemben érkezésüket követően azonnal erőszakosan léptek fel, több alkalommal megütötték, nyakához kést szorítottak és torkának elvágásával fenyegették meg arra az esetre nézve, amennyiben részükre nem ad 80.000 forintot. A férfiak azt is közölték a sértettel, hogy addig velük kell maradnia, amíg az általuk követelt összeget részükre át nem adja.

EGÉSZ ÉJSZAKA BÁNTALMAZTÁK, MÁSNAP SIKERÜLT CSAK MEGSZÖKNIE

Az elkövetők a sértettet éjszaka nem engedték el, őt tovább bántalmazták és megfenyegették azzal, hogy amennyiben a rendőrségen feljelenti őket, elvágják a torkát. A sértett bántalmazása másnap is folytatódott, ekkor a férfiak, hogy követelésüknek nyomatékot adjanak, egy baltával kisebb erővel a sértett tarkójára ütöttek, annak élét a sértett torkához érintették. A sértett bántalmazásának az vetett végett, hogy az elkövetők felvetették, hogy együtt menjenek el a sértett lakásához a követelt pénz megszerzése érdekében. Útközben azonban a sértett beszaladt egy ismerőséhez, akitől segítséget kérve felhívhatta a rendőrséget, melynek eredményeként a két férfit elfogták.

AZ ÍTÉLET ELLEN SÚLYOSÍTÁSÉRT FELLEBBEZTEK

A Kecskeméti Törvényszék az egyik vádlottat – mint visszaesőt – 7 év tartamú fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra, a másik vádlottat 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen fellebbezett az ügyészség mindkét vádlott terhére a fő- és mellékbüntetések súlyosítása érdekében valamint a vádlottak és az egyik vádlott védője felmentés és enyhítés végett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, a vádlottak bűnösségének megállapítására törvényesen került sor, a bűncselekmények jogi minősítése is helyes, azonban a vádlottakkal szemben kiszabott büntetések aránytalanul enyhék, azért nem alkalmasak a büntetési célok biztosítására, így azok lényes súlyosítása indokolt. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb